2003 Augusztus 25- étőljanuár 2006< február 2006> március 2006* 2006. február 27 A szülinapok hete Emotoéknál

Nem szándékozom túl személyes lenni, de az Emoto család születésnapjainak hete ma megkezdõdött. Ma, február 27.-én, Kentaro születésnapja (elsõszülött fiam, 33 éves), két nappal késõbb, március 2.-án Hiromasa születésnapja (második fiam, 30 éves), újabb két nappal késõbb, március 5.-én Yoko születésnapja (legnagyobb lányom, 36 éves), három éves különbségekkel. Milyen szép! Mindezt Isten tervezte így?

Én és feleségem nem nagyon értünk a tervezéshez. Mindezek természetesen jöttek. De, Istennek hála, a lányom elsõ fia 2003. február 27.-én született.

Íme a lista:

Apa (Én): 1943. július 22. (Rák)

Anya (feleségem): 1947. április 30. (Bika)

Elsõ lányom: 1970. március 5. (Halak)

Elsõ fiam: 1973. február 27. (Halak)

Második fiam: 1976. március 2. (Halak)

Unokám: 2003. február 27 (Halak)

Ha van valaki, aki ért az asztrológiához, értékelném, ha elmondaná röviden, mit is jelent ez a családi szerkezet. Úgy gondolom, hogy rejtett értelme van.

De ez a hét nagyon nehéz volt számunkra, nagyon fáradtak voltunk. Nem ünnepelhettük az összes gyermek születésnapját egyszerre. Természetesen, mindegyik külön ünneplést szeretett volna születésnapja alkalmából. Emellett, mielõtt én megtudtam volna, szabályként eldöntötték, hogy vendéglõben szervezik meg a születésnapi partikat. Feleségem számára nehéz volt, hogy eleget tegyen az összejöveteleknek.

Természetesen a gyermekek felnõttek és külön laknak. Yoko Amsterdamban él, Hiromasa feleségével együtt Los Angelesben és Kentaro velünk együtt. Ígyhát kiegyensúlyozott módon szóródtak szét a világban. Nekem ez nagyon megfelel, hogy utazhatok a nagyvilágban. Különös módon tetszik, hogy Kentaro Japánban él, és vigyáz a két cicára, mikor mi nem vagyunk otthon, így nyugodtan elmehetünk.


A két cica

Természetesen nem én köteleztem õket arra, hogy ott lakjanak. Mindegyik maga választotta így. Mint apa, boldog vagyok, hogy mindegyik gyermekem segít munkámban.

Yoko most terhes és otthon van, de õ volt a Hado Pubishing Europe társaság menedzsere 5 éven keresztül és feláldozta magát annak a célnak, hogy segít könyvem, A víz üzenete terjeszésében. Erõfeszítéseinek következménye az európai siker volt. Hiromasa két éve Amerikában él és a Hado Publishing USA társaság menedzsere. Neki is sokat köszönhetek.

Kentaro a Hado Educationnál dolgozik, amelyet feleségem vezet. Õ egy kicsit szégyenlõs és még nõtlen. Én és feleségem nagyon boldogok és szerencsések vagyunk. Szüntelenül utazhatnék szerte a világon a világbékéért az ilyen sûrû programmal családomnak köszönhetõen. Köszönöm nektek, gyermekeim!


Kentaro fiam (mellettem) születésnapján.
Boldog születésnapot kívánunk unokánknak. A bal oldalon Hiromasa és felesége.


Unokám, Riku születésnapja az óvodában. Középen Riku.


“3 éves lettem. Boldog születésnapot kívánok nagybátyámnak is!”* 2006.február 24. Kyotoban

Kyotoban voltam 23.-án és 24.-én, hogy interjút készítsek Hiroshi Nakahigashi úrral, aki a Kasuga templom Gon-Gujija, Ishii úrral a Japán Személyiségkutató Intézettõl és Itagaki úrral az IHM Device-tól folyóirata, Az emberi test rejtelmei számára.

Találkoztam Hamano úrral az IHM Planning-tõl a kyotoi irodából és Narita úrral az IHM HQ-tól abban a hotelban, ahol laktam. Hamano úr elvitt kocsiján a Kasuga templomig, Naraban. Épp mikor odaérkeztünk, Tsuneko Narukage úr, aki havi Hado folyóiratunk fõszerkesztõje, egy taxiból szállt ki. A templom irodája felé tartottunk és megpillantottunk egy õzekbõl álló csoportot.

Nakahigashi pap vagy Gon-Guji sorozatokban megjelentetett meg egy esszét havilapunkban, ígyhát arra gondoltam, hogy meglátogatom udvariasságból. Õ vallja, hogy Isten jelen van a vízben és a természetben, a Kasuga templom papjának szemszögébõl, amely egy nagyon régi templom.
Körülbelül 2 órás interjú után feltálalták az ebédet.


Interjú Nakahigashi pappal a Kasuga templomtól.

Élvezettel fogyasztottam a hagyományos japán ételt, hosszú idõ után. Egyszerû, de nagyon ízletes étel volt. Meglepett a rendkívüli japán konyhamûvészet. Köszönöm, Nakahigashi Gon-Gujinak!

Tulajdonképpen Sato asszony és Hamada asszony társaságában fogyasztottam el az ebédet. Sato asszony az Izumoról ír – kultúrtörténet a Hado havi folyóiratban. Õ az, aki bemutatott Nakahigashi Gon-Gujinak. Hamada asszony, Sato asszony batátnõje, Kínában tanulta az újjal való festés mûvészetét, és most az egyik leghíresebb mûvésze ennek az ágazatnak. Újjal festett képei rendkívüliek, ígyhát szándékomban állt bemutatni õket a Hado folyóiratban.

Ezután Ishii úr irodájába mentünk a Japán Személyiségkutató Intézetbe, Okazakiba, Kyotoba. Tíz évvel ezelõtt találkoztam vele elõször. Egy évvel ezelõtt költözött Tokyoból Okazakiba. Négy év után találkoztam vele újra. Ugyanolyan jól érzi magát és ugyanolyan inteligens, mint mindig.

A találkozót Hamano úr szervezte, aki függetlenné vált az IHM-tõl. Mikor édesanyja megbetegedett, azt mondta nekem, hogy független szeretne lenni és édesanyjához költözött Kyotóba. Ígyhát függetleneknek nyílvánítottam õket és társaságukat IHM Planningnek neveztem el.

Estére megkérdeztem Hamano urat, hogy jól megy-e az üzlet. Azt mondta, hogy elég jól megvan ahhoz, hogy egy normális élete legyen. Feltételezem, hogy igaz, mivel õ fizette ki az ebédet a hátam mögött.

Másnap reggel, Itagaki úr és társaságának két két alkalmazottja, eljöttek a hotelhez, ahol laktam, hogy interjút készítsenek velem, hogy anyagot gyûjtsenek egy cikkhez a folyóirata számára. Õ is az IHM alkalmazottja volt, jelenleg sikeresen vezeti az IHM Device-t. Ez a társaság olyan Hado készülékeket gyárt, mint a Hado-R, amelyet Amerikába exportálnak.
Az interjút folyóirata, Az emberi test rejtelmei számára készítette.

Sok dolgot meséltem neki, mivel megjutalmazott és ott volt két szép fiatal nõ.

Örömmel tapasztalom, hogy a fiataloknak jól megy. Függetlenséggel ruháztam fel a következõ cégeket: IHM Trading, IHM Dophin, IHM Resonance, IHM Tech és IHM Design. Alig várom, hogy megtiszteljenek egy vacsorával vagy valami mással. Ez azt jelentené, hogy õk sikeresek és ez a világbéke megteremtéséhez vezet. Ígyhát remélem, ez lesz öregségem idejének egyik kikapcsolódása.


A Hado oktatók harmadik iskolája, amelyet a Hawaii szigeteken, Hilon szerveztünk meg, ma ért véget.


Egy gyönyörû szivárvány fogadta alkalmazottainkat és oktatóinkat Japánból, amikor Honoluluba érkeztek.

Ezúttal 32 résztvevõnk volt, 7 Japánból, 18 az Egyesült Államokból, 3 Ausztráliából, és egy-egy résztvevõ Svájcból, Dél Afrikából, Braziliából és Indiából. Tehát jelenleg 92 Hado oktatónk van. Õk 12 országot képviselnek, beleértve Kanadát, Mexikót, Kolumbiát, Puerto Ricot és Kínát (Hong Kong). Nemzetközi csapattá válunk.

Kérem, tekintsék meg az alábbi fotókat, hogy képet alkothassanak az eseményrõl. Elérzékenyültem a szemináriumok ideje alatt látván, hogy az, amit reméltem, kezd alakot ölteni. És a következõ dolgokra vágyom:


A Hado oktatók iskoláján


Zazen meditáció Matsumura lelki vezetõvel


Matsumura lelki vezetõ szemináriuma


Szeminárium a víz kutatásának elõrehaladásáról Európában, Rasmus a lichtensteini laboratóriumból.


Koshintoizmusról tartott szemináriumot Sato úr Heiwadojoból, Heitate templom.


Különleges vendégünk, Dr. Horowitz szemináriumán.


Bal oldalamon Ikuyo Koinuma San Franciscoból, aki Hado oktató az elsõ iskolából.

Nem rég járt Afrikában és onnan hozta ajándékba a pólót, amit a képen viselek. Mivel tudtam, hogy az ASANTA SANA, amit a pónón írt, hasonlított a köszönömre a swahili nyelvbõl, én is ezeket a szavakat mondtam neki. Nagyon meglepõdött, és azt mondta, hogy ismerõsei közül senki sem ismerte a szavak jelentését. És megkérdezte, hogy én honnan ismerem.

,,Használtam ezt a szót a vízkrisályoknál, amelyre a ,,köszönöm” szót tettem.” – válaszoltam én.
Aztán Tumaini, az egyik hallgató, odajött hozzánk és azt mondta „ez az a nyelv, amelyet abban az országban beszélnek, ahol a férjem van.” Ezek az apró dolgok rádöbbentenek arra, hogy mennyire nemzetköziek vagyunk, és ez a dolog reménnyel tölt el.A szünetben japán teát fogyasztottunk.


Hazaka úr érdekfeszítõ elõadása.


A jobb oldalon található Bree, aki oktató az elsõ iskolából.

Õ volt az, aki felajánlotta, hogy elkészíti a reggelit, az ebédet és a vacsorát a partira, és Bryan meg más résztvevõ segített neki. Õ észrevette a hotel által nyújtott szolgáltatások foghíjasságát, az adminisztrációban történt hirtelen váltás következtében, és átvette a kezdeményezést, hogy elvégezze, amihez ért. Neki köszönhetõen élvezhettük az ízletes ételeket, miközben szivünk eggyé vált. Ennek a Hado oktató iskolának az MVP-je hozzád kerül, Bree. Köszönjük neked!Az utolsó másfél órát a kérdésekre és válaszokra szenteltük, amelyen minden elõadó résztvett.


Csoportkép a hotel kertjében.


Befejezésképpen elvégeztük a tenger inkantációját és imát mondtunk a világbékéért.

Most, hogy az internet a rendelkezésünkre áll, írni tudunk és bemutathatjuk az információkat a valós idõnek megfelelõen. Ez egy nagyon jó dolog, mivel ez egy olyan módszer lehet, amely által fényt hozhatunk az egész emberiség számára. Azért, mivel az információ tulajdonképpen energia, amit szabadon kell hagynunk.

Az eddigi információt tekintve az a törekvés, hogy azok, akik hatalmon vannak megszerkeszzék és ellenõrizzék, saját érdekeiknek megfelelõen. Ennek olyan következményei lettek, mint a környezet rongálása, lealjasult emberi vonások, megnõtt a terrorizmus és a szakadék azok között, akiknek van és akiknek nincs. Ez, a mindenek feletti energia-egyensúly felbomlása, olyan természeti katasztrófákhoz vezetett, mint a földrengések, hurikánok, globális felmelegedés és sok más ehhez hasonló jelenség, amely bekövetkezik a jövõben.

Mégis, az információ szabad áramlásával egyidõben, jelentkezhet még több negatív erõ, amely összeesküdhet, hogy ezt a helyzetet a saját javára használja fel.

Ígyhát, még akkor is, ha léteznek újabb technológiai fejlesztések, a fontos dolog az emberek egyensúlya, akik azt a technológiát használják. Másszóval, az angyalok és a démonok száma közötti egyensúlyról van szó.

Dr. Higa, aki EM technológiájáról nevezetes, arra tanított egyszer, hogy a baktériumok 10%-a negatív, 10%-a pozitív és 80%-a oportunista. Ezért, ha szervezetünkben a negatív baktériumok száma mégha 1%-kal is nagyobb, mint a pozitívaké, akkor a maradék 80% átalakulhat negatívvá és súlyosan megbetegedhetünk.

Mivel én hiszek a hasonlóság törvényében, úgy gondolom, hogy ez a törvény alkalmazható az emberi társadalomra is. Tehát, ha biztosak lehetünk abban, hogy a világ lakosságának 10%-a hasonlatos az angyalokéhoz, akkor békét hozhatunk tele szeretettel és hálával.

Földünk jelenlegi lakossága körülbelül 6.5 milliárd. Ennek 10%-a 650 millió. Ez áll annak alapjául, amit az Egyesült Nemzeteknél kijelentettem tavaly május 26.-án, hogy ki fogok adni 650 millió példányt A víz üzenete címû könyvem gyermekek számára készített változatából. Megjelent eddig 10.000 példány, amelyet szétosztunk a világban. 10 éven belül, remélem több lesz az angyal, mint a démon ebben a világban.

A Hado oktatók az elsõ számú segítség és baráti kéz, akik együtt fognak mûködni ennek a tervnek a véghezvitelében.

Ígyhát az elsõ év azok közül, amelyek elhozzák a békét, nagyon jól kezdõdött. Alig várom ennek az érdekes utazásnak a folytatását.

Természetesen, nem csak annyit kérek a Hado oktatóktól, hogy osszák ki a könyveket a gyermekek számára. Keresünk olyan embereket, akik beleillenek az alábbi leírásba, hogy együttmûködjenek velünk. A következõ Hado iskola június 13-18 között lesz New Yorkban. Gyertek, legyünk együtt a szabadság szobor lábainál!

Ezúttal egy olyan helyet fogunk kibérelni, ahová 50 személy fér el, de ahhoz, hogy mindent elõre eltervezzünk, várjuk feliratkozásaikat még ebben a pillanatban. Bõvebb információk az alábbi címen:

Japán: http://hado.com/event/page.htm
Angol: http://hado.net/hado_instructional_school.html

Abból kiindulva, hogy ez az iskola csakis azok számára van, akik tenni szeretnének valamit a világbékéért, ilyen embereket keresünk:

 1. Olyan, aki terjeszteni fogja a HADO elveit a vízkristályokról készített fotók segítségével az egész világon.
 2. Olyan, aki támogatni fogja a WPWP-t, azt a programot, amely 650 millió másolatot oszt ki A víz üzenete címu› könyv gyermekeknek készített változatából, a világ gyermekei számára. (Összehangolás a kiadói munkában, terjesztésben, támogatásban és adományozásban különbözo› országokban).
 3. Olyan, aki hálózatokat és egyesületeket keres, hogy azokban eddigi saját HADO technikáit és elveit (ideértve az összes létezo› gyógymódot) megossza.
 4. Olyan, aki a szabadenergia területét tanulmányozza és olyan helyet keres, ahol ilyenfajta kutatásokat végezhet olyan emberekkel, akiknek hasonló az érdeklo›dési körük.
 5. Olyan, aki szervezo›készséggel rendelkezik a HADO technológia ipari alkalmazására vonatkozóan különbözo› területeken.
 6. Olyan, aki a vízzel kapcsolatos kutatásokat szeretne végezni, hivatásos berendezések segítségével.
 7. Olyan, akinek hálózatra vagy tesztelési piacra van szüksége ahhoz, hogy olyan elveket terjesszen, amelyeket a társadalom metafizikus témának nevezhet.
 8. Olyan, aki új karriert szeretne építeniu a HADO elveit használva.
 9. Mindazok, akik jelenleg a kiadói szakmában dolgoznak és létre szeretnék hozni a Hado tagok folyóiratát vagy bármilyen más kiadói munkát.
 10. Olyan, aki piacra szeretné dobni saját HADO termékeit.
 11. Olyan, aki egész egyszeru›en kiváncsi arra, hogy mit is jelent tulajdonképpen a HADO.
 12. Olyan, aki be szeretné vezetni saját szervezetébe a HADO technológiáját és filozófiáját.
 13. Bárki más, aki békét szeretne az egész világon és tenne is valamit ennek érdekében.

* 2006. ferbuár 12. Az Amazontól

Az Amazon, mint az valószínûleg önök közül sokan tudják, az egyik legnagyobb könyvárúsítási honlap az interneten. Gyakran lépek be honlapjukra, hogy megvizsgáljam hogyan adják könyveimet. Úgy értettem, hogy itt a recenziók két kategóriába oszthatók.

A vízbe rejtett üzenet címû könyvem angol nyelvû változata 2004-ben jelent meg. Azóta 114 recenziót jelentetett meg róla a honlap. Ez az átlagos recenziószám, amelyet megkap egy könyv a legjobb 20 könyv toplistájáról. Még akkor is, ha már eltelt 22 hónap a könyv megjelenése óta, még jelennek meg recenziók róla néha. Épp úgy, mint a japán változat esetében is (amely most a 30. kiadásnál tart), úgy tûnik, hogy long sellerrõl van szó.

Tehát, mivel volt egy kis idõm ma, megvizsgáltam a recenziók tartalmát.

Megérthetik, hogyan csoportosítják õket, az alábbi elemzésbõl.

Egy csillag (gyenge könyv) 27 recenzió
Két csillag (unalmas könyv) 9 recenzió
Három csillag (elfogadható könyv) 8 recenzió
Négy csillag (jó könyv) 15 recenzió
Öt csillag (rendkívüli könyv) 55 recenzió

Azt hiszem ritka ez a jelenség, hogy egy köny ennyire különbözõ recenziókat szüljön. Nem tudok annyira jól angolul, hogy megértsem a recenziók tartalmát, de többé-kevésbé érzem Hadojukat (rezgésüket), ígyhát néha megvizsgálom õket. Ez alkalommal rábukkantam egy recenzióra, amelynek, úgy éreztem, jó a Hado rezonanciája, így arra kértem az aszintesemet, hogy fordítsa le nekem. A recenzió tartalmas, és arra gondoltam, hogy megosztom önökkel, akik olvassák ezt a naplót. Íme a recenzió január 2.-áról az Amazon honlapjáról, recenzió A vízbe rejtett üzenet címû köny után, írta G. Korbel New Yorkból:

A világegyetem nem csupán különösebb annál, mint azt gondolnánk∑, 2006. Január 2
"de sokkal különösebb annál, mint azt képzelnénk" mondta a reneszánsz utolõ amerikai képviselóje, Issac Asimov.

Masaru Emoto világos módon megerõsíti ezt a kijelentést, és miközben minden kétség nélkül haragot kelt azokban, akik letérdelnek a két iker-bálvány: a Racionalizmus és a Tudományos Módszerek oltárai elõtt, õ megír egy könyvet és bemutatja elméleteit, amelyek ragyogó társaságba helyezik õt: Arrhenius, akit többször elküldtek a fáskamrába, mivel azt sugallta, hogy az atomok feltöltött részecskékbõl állnak olyan idõkben, amikor eretnekségnek számított, ha bármi egyebet allítottál, mint azt, hogy az atom oszthatatlan; Hans Alfven, a galaxis rendszer dinamikus plazmaelméletének atyja, akit több évtizeden keresztül letagadtak, mivel azt sugallta, amit ma a szoláris fizika tényként fogad el: hogy a plazma fizika ugyanolyan vagy még nagyobb jelentõsséggel bír, mint a gravitáció; Subrahmanyan Chandrasekhar, akit társa, Eddinton kiûzött Angliából 1930-ban, mert azt állította, hogy léteznek fekete lyukak ˆ egy olyan fogalom, amelyért végül Nobel díjat kaptak más kutatók.

C.J. Doppler, akit 1842-ben dicstelennek véltek azért felismerésért, amely ma nevét viseli; William Harvey, aki megfogalmazta azt, hogy a vér keringésben van az emberi testben; Galileo; Karl Gauss (a nem-euklidészi mértan atyja); Lister, aki bevezette a sterilizálás fogalmát és Marshall, aki úgy tartotta, hogy a gyomorfekélyt nem a sav okozza, hanem a h. Pylori baktérium.

Bevégezhetnénk a listát ˆ a teljesség igénye nélkül ˆ kedvencemmel a vitatott tudósok kategóriájából, aki Ignaz Semmelweis, és aki végül egy menhelyen halt meg, mivel kinyílvánította azt a nevetséges tényt, miszerint a betegvizsgáló orvosok és ápolók egyszerû kézmosási cselekedete megállíthatná a gyermekágyi lázat, azt a kíméletlen betegséget, amely sok új anyát temetett el.

Nos, biztos vagyok benne, hogy megértették, mit is akarok mondani.

Most, van vizünk, amely gondolkodik, vagy legalábbis tükrözi szerkezetében a gondolkodási modelleket - egy olyan anyag, állag, amely kivirul Bach és Handel zenéjét hallgatva, de amely eltorzul, ha a Metallica zenéjének teszed ki.

Ez a fogalom, nem meglepõ módon, megszegi néhány jóérzésû alaphitünket a természettel kapcsolatban. Mégis, nem tûnhet egy túl nagy hitbeli lépésnek azt feltételeznünk, hogy a víz tükrözheti az emberi gondolatokat, mint ahogyan a vörösvérsejteket Brau, Davis és Wood 1988-ban felfedezte egy csökkenõfélben levõ hemolízis következtében, amikor 32 önkéntes nézhette végig a sejtek megvédését. (Ez az eredmény sokkal rendkívülibb volt, mintha véletlenszerû lett volna, p<.00002 ˆ kettõ a százezerben.)

Emoto, azon olvasók számára, akik képesek alkalmazni William Jamestõl ≥a hitetlenség akart felfüggesztését‰, egy lenyûgözõ és felemelõ olvasmányt kínál. Fotói, amelyek nyilvánvalóan elgondolkoztatnak, képesek megvetést vagy csodálkozást és erõt elõidézni belsõ hitünk függvényében.

Végsõ megjegyzésként, két hibát követhetünk el ezen rendkívüli elméletekkel kapcsolatban: elhisszük mindazt, amit hallotunk vagy nem hiszünk el semmit. Az arany középút, amit fenntebb "a hitetlenség akart felfüggesztésének" neveztem legtöbbször a legtisztességesebb értelmiségi álláspontnak tûnik.

Végülis sok kincset megõrizhetünk ebbõl a könyvbõl, legrosszabb esetben azzá az impulzussá válhat, amely elgondolkoztat saját gondolataink bélyegein, amelyek jólétünkre és bõrünk által közrezárt univerzumunkra hathatnak.

Emlékeztetni szeretném azok számára, akik lenézéssel elvetik a könyvet, hogy a felfedezés nem annak a tudósnak a fundamentuma, aki a kettõs vakság talizmánját lebegteti. "A szívnek van olyan értelme, amelyet az értelem nem ismer.

Masaru Emoto az emberi tudat jobb megértésének válaszútjánál lehet, amely a természetes világ megismerését hangoztatja ˆ vagy csupán egy túlfûtött lelki zarándok, aki személyes Rorschacht tesztként használja a vizet.

Az idõ valószínûleg megválaszolja ezt, de ismerjék el ennek az embernek azt az érdemét, hogy eredeti gondolkodásmóddal rendelkezik.* 2006. február 9. Szeminárium Honoluluban

Rytwin volt az, aki elvitt a reptérrõl a hotelig autóval, amikor megérkeztünk Honoluluba. Érdekes történetet mesélt útközben.

Eljött a tavalyi szemináriumra Kauaiba, és másnap résztvett a parton megszervezett imán. A ceremónia után, barátjával együtt a parton maradt egy ideig. És csupán tíz percre, hogy mi elmentünk, meséli, hogy megjelent kb. 80 bálna, mintha meg akarták volna köszönni az ima ceremóniáját. Elmondta, mennyire megható volt számára ez a tapasztalat.

Sajnos nem volt náluk fényképezõgép, ígyhát nem tudtak fotót készíteni, de négy személy volt ott akkor és mindannyian látták a jelenséget.

Bekapcsoltam a számítógépem és megkerestem a tavalyi képet. És ott volt Rytwin a tömeg közepén és imádkozott.


A sárga pólós ott középen épp Rytwin.

A bõrömön bizsergést észleltem és nem voltam képes egy szót sem szólni egy ideig.

Azon az estén meghívást kaptam egy fogadásra, amelyet olyan emberek rendeztek, akik a skaláris hullámok kutatásával foglalkoznak.


Együtt a fogadás résztvevõivel a szemináriumot megelõzõ estén.
Az este házigazdája Dr. Sandra, a bal oldalamon levõ nõ.
Felfedezett egy egyedi gyógyrendszert, a skaláris hullámokra alapozva.

Körülbelül 40 ember volt ott. Mivel Honoluluban voltam, a résztvevõk kb. fele japán volt. A tömegben jelen volt a híres amerikai-japán színész, Cary Tagawa. Játszott az Utolsó császár és az Egy gésa emlékiratai címû filmekben és számtalan más filmben is. Õ a modern idõk Sesshu Hayakawája.


Cary Tagawa híres színésszel együtt.
Legutóbb az Egy gésa emlékiratai címû filmben játszott.

Az Amerikai Egyesült Államokban gyakran szerveznek ilyen fogadásokat. Az itteni fogadásokat másként szervezik, mint a japánok, akik azzal a céllal szerveznek fogadásokat, hogy a helybeliek megismerhessenek különbözõ vendégeket.

A szemináriumot a Japán Kulturális Központban szervezték meg, mint ahogyan tavaly is. Az elsõ sorozatbeli Hado oktatónk, Bryan Toda, eljött, hogy lásson, és virágfüzéreket hozott nekünk.


Bryan Toda, Hado oktató, aki Honouluban lakik, eljött, hogy lásson minket és virágfüzéreket hozott nekünk.

Õ segített minket abban, hogy Az üzenet a víztõl gyermekek számára készült verziójának szétosztásával foglalkozzunk. Semmi sem szerez nagyobb örömet, mint az, hogy hozzá hasonló barátaink és támogatóink legyenek a szemináriumi termekben, hogy segíthessenek. A mai szeminárium jól folyt le, mint rendesen. Ez a szeminárium volt a négy hawaii szeminárium sorozatának betetõzése. Egy kisebb partit rendeztünk vele a bárban azon az estén, hogy megünnepeljük a szemináriumi túrné befejezését.


Körülbelül 400 ember volt a szemináriumon.
Ez tetõzi be a Hawaii szigteken rendezett öt szemináriumot.* 2006. február 7. Szeminárium Mauiban


Hiloból Maui felé repülve láthattam a MaunaKea hegyet. A híres csillagvizsgálót is tisztán lehetett látni.

Az esti szeminárium elõtt, a Waldorf iskola felkért, hogy beszédet tartsak nekik óráikon. Ugyanezt megtettem ott egy évvel ezelõtt is. Úgy, ahogy tavaly is, a terem megtelt diákokkal, szülõkkel, tanárokkal. És ahogyan tavaly is, a napot japán nyelvû köszöntõ énekekkel kezdték, amelyeket a kisebb gyermekek adtak elõ.


Ahogyan tavaly is, a gyermekek a Haru no ogawa és a Sakura énekekkel fogadtak.

45 percen keresztül beszéltem a gyermekeknek a szavak fontosságáról, a zene hatékonyságáról, a tudatról és a víz által keltett képekrõl. Azután minden itteni gyermeket megajándékoztam A víz üzenete gyermekek számára készült változatából, az elsõ 10.000 példányból, amit kezdetnek jelentettünk meg.


A víz üzenete gyermekek számára készült változatából 200 példányt ajándékoztam ennek az iskolának. A gyermekek mind nagyon boldogok voltak.

Szándékomban áll meglátogatni ehhez hasonló iskolákat a világ különbözõ részein az elkövetkezõ 10 évben. Ígyhát a mai történelmi nap volt az elsõ nap ebbõl a sorozatból. Soha nem feledem ezt a napot, 2006. február 7.

Este a Trópusi Ültetvényen tartottam szemináriumot, hogyan tavaly is. Ott egy váratlan személy látogatott meg. Ukwala, aki benszülött amerikai sámán, akivel tavaly októberben Sedonában találkoztam, eljött, hogy lásson. Az a fajta ember, aki sokat utazik, nemcsak Amerikában, hanem Japánban és Európában is, hogy beszélhessen az embereknek a vízhez intézett imákról, amelyeket õseiktõl tanult. Jelen lesz a World Water Forumon (Világfórum a vízért) is Mexikó Cityben. Csodálom odaadását és lendületét.


Ukwala az elsõ sorban ült a szemináriumon. Õ volt az elsõ, aki felállt és megtapsolt a szeminárium végén. Eljön a mexikói szemináriumra is.* 2006. február 4 Dr. Len Horowitz

A tegnap elmentem, hogy Dr. Horowitz úr házában maradjak, amely körülbelül 40 percnyire van Hilotól. Dr. Horowitz úr tudósember, aki közegészségüggyel kapcsolatos problémákra szakosodott olyan egyetemeken, mint a Harward, és eszmecseréket tartott az oltások veszélyérõl, az ember által elõállított AIDS vírus elméletérõl és sok más érzékeny kérdésrõl.

1999 novemberében találkoztam vele elõször a Dr. Lee Lorenzen által szervezett elõadáson. Úgy gondolom csak futólag mutattak be minket egymásnak, így nem emlékeztem rá elég jól, de õ tavaly újból eljött a szemináriumomra Hilora. Ott megajándékozott könyvével, melynek címe DNS: A szent spirál kalózai, írta Leonard G. Horowitz Tetrahedron, LLC.

Feleségemmel, valamint aszisztensemmel, Ayanoval és az egyik Hado okatatóval, Andrewvel együtt elhatároztuk, hogy meglátogatjuk Dr. Horowitz urat, míg Hilon vagyunk. Andrew épp Konáról Hilora való költözésének kellõs közepén volt, de mivel érdeklõdést mutatott Dr. Horowitz iránt, meghívtam, tartson velünk. Jelenléte nagyon hasznos volt számunkra, mivel segített a fordításban.

Beszélgetésünk 2 órát tartott, ígyhát nem fogom itt bemutatni tartalmát, de megpróbáljuk ezt megtenni a HADO folyóirat áprilisi számában (tervbe vettük, hogy a folyóirta egy része angolul is megjelenjen áprilistól kezdve).

Egy dolgot elmondhatok, hogy mindketten úgy tartjuk, hogy a víz ott található, ahol az igazság is, és egyik legfontosabb küldetésünk ennek az igazságnak a felfedezése. És, ugyanakkor az, hogy a dolgok mélyére tekintsünk és kutassuk azt, amit a jelenlegi társadalom tabunak tekint.

Dr. Horowitz úr ezekrõl a dolgokról ír legújabb könyvében, melynek címe A vizen járás (körülbelül 2 hónap múlva jelenik meg). Nagyon kedves volt és megajándékozott könyvének kéziratával. Andrew lefordíthatná japánra és Dr. Horowitz úrtól engedélyt kaptam arra, hogy foglalkozzam a köny kiadásával Japánban.

Apropo, az elõadásnak, amin Los Angelesben beszédet tartotta január 21.-én, A vizen járás volt a címe. Úgy érzem, hogy a szinkron események nagy sebességgel sokasodnak nap nap után.

Dr. Horowitz úr birtoka épülõfélben van, annak érdekében, hogy itt létrejöjjön egy egészségügyi és gyógyítóközpont. Ha olvassák weboldalát vagy könyvét és úgy érzik, hogy gondolatai visszhangra találnak önökbe, ajánlom, látogassák õt meg valamikor.


A Horowitz birtok bejárata.


Dr. Horowitz úr otthonában.


A ház hátsó oldala.


Birtoka 19 hold földön fekszik, vulkáni gõz száll fel különbözõ helyeken.


Természetes gõzzel mûködõ szauna.


Dr. Horowitz úr.


Két szép lánya hula táncot táncolt nekünk.


Dr. Horowitz úrral beszélgetve, Andrew a tolmács.
Hallottam néhány nagyon érdekes történetet.


A többi meghívottal együtt a vendégfogadónál, bárki megszállhat itt.


A hatszögû lak hamarosan kész.
(összejövetelre szolgáló hely, egy kristály alakja szerint épült)


A tyúkok szabadon szaladgálnak a környéken és mindennap ízletes tojást tojnak.
Az hiszem a baloldali neve Charles herceg.

Dr. Horowitz úr weboldala: http://www.tetrahedron.org/* 2006. február 1 Szeminárium Kauaiban

Kauaiban Kimba szervezte meg a szemináriumot, mint ahogyan azt tavaly is tette. Õ hangokkal gyógyít és zenész is ugyanakkor. Épp túrnézott a híres alternatív gyógyászattal foglalkozó orvossal, dr. Andrew Weillel.


A szemináriumot megelõzõ estén a fogadáson


Carriet és Maryt a fogadáson ismertem meg.
Oahuból érkeztek.
Mary (jobb oldalon) nagyszerû üzenetet hozott nekem.


Kimbával, a szeminárium szervezõjével.


A két nõ gyönyörû ruhában jelent meg a szemináriumon.
Carry (bal oldalon) divattervezõ, mindkét ruhát õ tervezte.

Mint rendesen, a szemináriumot Kimba zenei elõadása után kezdtem meg. Azzal kezdtem, hogy bemutattam a felhõk eltûntetésének játékát. Kipróbáltam ezt a játékot reggel a hotel elõtti parton, és eltûntettem az eddigi legnagyobb felhõt, amelyet valaha is „eltöröltem”.


Azon a parton, amelyen a felhõk eltûntetésének játékát játszottam.

Az elsõ ilyen játékot Sedonában játszottam 15 évvel ezelõtt. Rejtelmes esemény volt, de ennek a tapasztalatnak következtében jöttem rá arra, hogy a víz válaszolni tud imáinkra; azt javasolom, próbálják ki és fogadok, hogy új felfedezéseket fognak tenni és valószínû, hogy rábukkannak rejtett képességeinkre. Íme, hogyan teszem én:

Kiválasztok egy felhõt a jobb oldalon.

Ezt mondom: „a felhõ eltûnt, köszönöm szépen” hangosan, múlt idõt használva. Összekulcsolom kezem és figyelemmel kísérem a felhõ formáját azt képzelve, hogy egy fénysugár áthatol rajta. Aztán várom, hogy a felhõ elhalványuljon.

Ezt a játékot egy angol gyógyító, Betty Shine fedezte fel, könyve Lelki gyógyulás. Volt vagy tíz ember Kauaiban, aki tudott a játékról.

Betty Shine azt mondja, hogy nem kell hozzá különleges erõfeszítés, ígyhát próbáld meg úgy játszani, hogy ne koncentrálj túl nagyon.


az oldal felső része

első oldal


::::::::::Copyright(c)2003 Masaru Emoto All Rights Reserved::::::::::