2003 Augusztus 25- étől


május 2006< június 2006> július 2006

2006. június 28-29 .Szeminárium Baliban
2006. június 26 .Szeminárium Jakartában
2006. június 23 .Szeminárium Akitában
2006. június 21 .Ryohei Kamiwatari úr látogatást tett az IHM-nél
2006. június 20 .Szeminárium az Astrea Hall-ban, felavatási ünnepség
2006. június 18 .A Hado oktatók negyedik iskolája New Jerseyben
2006. június 9 .Az elsõ internetes konferencia
2006. június 3 .Amszterdamban, a lányomnál
2006. június 2 .Vicenzia
2006. június 1 .Víz melletti ceremónia Velencében


* 2006. június 28-29. Szeminárium Baliban

Ezt a szemináriumot Deenek köszönhetõen tartottuk meg, akivel Kho Samuiban, Thaiföldön találkoztam tavaly év végén. A hotel tenger felõli bejáratának közelében néhány nagy plakátot helyeztek el.

A találkozóhely bejáratánál levõ plakát.

A találkozóhelyen összefutottam egyik barátommal, Kousei Koyomával (a Dragon Ball Z szerzõje). Õ Mahikari vezetõ Baliban, és már 22 alkalommal volt ebben az országban.

A szeretet és hála plakátja a találkozóhelyen.

A hotel kertjében levõ part.

Az emberek elkezdtek gyülekezni a találkozóhelyen.

Beszédemet a pálmafák alatt kezdtem el.

A jelenlevõk nagyon figyelmesen hallgattak.

A szeminárium után elmentünk egy jó japán vendéglõbe, amelynek tulajdonosa segített a szeminárium megszervezésében.

A családdal a Kaizan vendéglõnél.

Pamela volt ennek az eseménynek a szervezõje. Õ 1/8-ad részben japán.

Mellettem áll Dee, aki lehetõvé tette a szeminárium megtartását Baliban.
Nagyon jól éreztem magam Baliban. Nagyon köszönöm.* June 26th, 2006 Jakarta seminar

Tegnap indultam Japánból, hogy újabb világturnéba kezdjek, azúttal két hónapon keresztül.

A következõ helyeket fogom meglátogatni:

Jakarta/Bali (Indonézia)
Szingapur
Kuala Lumpur (Malaizia)
Wellington (Új Zeland)
Perth, Melbourne, Sydney, Brisbane, Gold Coast (Ausztrália)
Innsbruck (Németország)
Lichtenstein
Galilea tó (Izrael)
Amszterdam (Hollandia)
Mexikó City/Cancun (Mexikó)
Jacksonhall (USA)

A mai nap az elsõ, megtartottam elsõ szemináriumomat Jakartában

Sok volt a média közvetítés

Indonézia iszlám állam, de maga Abdulah úr is, aki az ország egyik vezetõ személyisége, eljött, hogy lásson

Erre a rendezvényre, amelyet Jakarta egyik leghíresebb hoteljében tartottunk,
eljött az igazságügyi miniszter is, hogy beszédet mondjon

A helyi víz-társaság csapatával együtt, amely a szemináriumot szervezte* 2006. június 23. Szeminárium Akitában

Egyetlen tartománya maradt Japánnak, ahol még eddig nem iskerült egyetlen szemináriumot sem tartanom.

Ez az tartomány Akita. Útban voltam Akita felé szemináriumot tartani, de ez elmaradt egy hurikán miatt.

De végül megtartottam. Tegnap Iwateba mentem, hoy szemináriumot tartsak egy Sotoshu csoport számára. Iwate közel fekszik Akitához, ígyhát elhatároztam, hogy elmegyek Akitába.

Ez inkább egy rövid találkozó volt, tehát nem jött el sok ember a szemináriumra. De egy nagyon meglepõ mozzanatban volt részem, emailt kaptam egy tanárnõtõl Yamagatából, akit Miyuki Kawaguchinak hívnak:

Elnézését kérem ezen váratlan email miatt. Szeretném értesíteni önt egy kísérletemmel kapcsolatban. Nagy rajongója vagyok könyveinek. Tanárnõ vagyok Yamagata tartományban. Diákjaimmal együtt elvégeztük a rizs kísérletet 2002 õszén.

Három üveg rizset használtunk, az elsõ kettõnek külön-külön ezt mondtuk: „Köszönöm" és „Hülye vagy!", a harmadikat pedig mellõztük. Az eredmény ugyanaz volt, mint ami az ön könyveiben olvasható. A kísérlet után az üvegeket egy dobozba tettem és valahol nálam otthon hagytam. Eltelt három év, kinyitottam a dobozt és nagyon meglepett, amit láttam. A három üveget azonos körülmények között tartottam, de köztük nagy volt a különbség: barna magok voltak a Köszönöm üvegben. A Hülye vagy üvegben sötétebb magvak voltak, és kevesebb. És nem voltak magvak egyáltalán a mellõzött üvegben, folyékonnyá váltak. Megmutattam diákjaimnak. Mikor megszagolták az üvegeket, megállapították, hogy a mellõzött üvegnek volt a legkellemetlenebb szaga. Eldobhattam volna õket, de az egyik tanárnõ kollégám azt mondta, hogy meg kellene tartanom õket, hisz jók lesznek szemléltetõ eszköznek. Aztán eltelt még egy év, és nyílt órát tartottam a szavak erejérõl. Felhasználtam a vízkristályok fotóit és a három üveget. A diákokra, úgy tûnik, hatást gyakorolt és levonták a következtetést, hogy ügyelniük kell, hogy milyen szavakat használnak. Az osztályban megpróbáltam kinyitni az üvegeket, hogy megszagolhassák õket, de hiába. Csupán szerettem volna értesíteni önt a kísérletemrõl, ígyhát megpróbáltam elküldeni ezt az emailt. Köszönöm. Miyuki Kawaguchi

Mellékelte az alábbi három fotót. A kísérlet 2002-ben kezdõdött, négy évvel ezelõtt.


A Köszönöm üveg


A Hülye vagy üveg


A mellõzött üveg

Miután elküldte az email, rátalált az akitai szemináriumról szóló adatokra a weboldalon, és eljött hozzám az akitai szemináriumra.

Mivel elõzetesen megtudtam, hogy eljön a szemináriumra, elõkészítettem a képeket a rizs kísérletérõl, hogy megmutassam a jelenlevõknek. A szeminárium napján Kawaguchi asszony megjelent a három üveggel a színpad háta mögötti öltözõben.

Az üvegek négy éve vesznek részt a kísérletben. A Köszönöm üvegben levõ rizs még tartja a magvakat, de a mellõzött teljesen folyékonnyá vált.

Megkérdezte: „Szeretné megszagolni?" Habozás nélkül válaszoltam: „Igen, persze." Elõbb a mellõzöttet szagoltam meg, büdös volt. Ellenben a Köszönöm üvegnek édes illata volt. Ez nagy hatást gyakorolt rám. Újból igazoltam a szavak erejét.

Aztán megkérdeztem tõle, hogyan tárolta az üvegeket. Azt válaszolta, hogy ugyanabban a dobozban voltak.

Nagyon meglepett, mert ez azt bizonyítja, hogy a köztük levõ különbségeket a szavak okazták, amelyeknek több év elteltével is hatásuk volt.

Ezzel friss értesítést kaptam a víz hatalmas erejérõl. Köszönet ezért Kawaguchi asszonynak.


Miyuki Kawaguchi and the jarsMa Ryohei Kamiwatari úr meglátogatta irodánkat, hogy anyagot gyûjtsön egy cikkhez. Sok könyvet írt az önfejlesztésrõl. Eltelt két év azóta, hogy Ikahoban találkoztam vele, ahová egy csoporot hívott meg mindkettõnket a Gunma prefektúrától, hogy beszédet tartsunk.


Kamiwatari úr és én

Emlékszem, hogy nem tudtam visszafojtani könnyeimet, mikor beszédét hallgattam…
Örömmel beszélgettünk két órán keresztül. Beszélgetésünk hamarosan megjelenik egy folyóiratban.
A lent látható levelet tõle kaptam. Rendkívüli kézírása van. A komputerizált társadalomhoz vagyok szokva, így nagyon meglepett levele.Míg külföldön voltam, az IHM igazgatója, Hazaka úr, felújította a tokyoi központi irodát és épített egy szemináriumtermet, melynek neve Astrea Hall. Régóta vágyom arra, hogy legyen egy saját termünk. Ma tartottuk a felavatási ünnepséget és sok vendéget hívtunk meg.

Astrea az igazságszolgáltatás istennője, ő volt az utolsó istennő, aki a földön maradt, hogy megmentse az emberiséget, a görög mitológiának megfelelően. Hazaka úr ötlete volt, hogy a termet Astreanak nevezzük el. Ma reggel érdekes dolgokat tudtam meg Astrearól.

Az Aranykorban az emberiség gond nélkül élte életét. Azokban a napokban az istenek és az emberek együtt éltek.
Astrea, az igazságszolgáltatás istennője egy mérleget tartott kezében, hogy megkülönböztesse a jót a rossztól. De a mérleg mindig a jó oldalára billent.
De az emberiség felnyitotta Pandóra szenelcéjét, és az emberek rosszak lettek és a föld megtelt viszálykodással. Váratlanul, Astrea elindult a világban a mérleggel a kezében. A többi isten elhagyta a földet a paradicsomért.
Astrea türelmes volt és ezt mondta magának: „Nem hagyhatom el az embereket. Megteszek mindent, hogy visszavezessem őket az igazsághoz és hogy megmentsem őket.” De a mérlege sohasem billent a jó felé, hanem mindig a rosszra. Az emberek gyűlölték egymást és végül még gyilkoltak is egymás között. Astrea tanácstalan lévén felemelkedett az egekbe mondván: „Nem térek vissza soha többé, csak amikor az igazi béke fogja uralni a földet."

Eljön-e az a nap, amikor Astera visszatér a földre? Nagyon meglepett, mikor megtudtam, hogy Astrea egy mérleget használt, hogy különbséget tegyen a jó és a rossz között, mivel én is egy műszer segítségével beszélek az embereknek szerte a világban arról, hogy mi a jó és mi a rossz és ez a Hado mérőműszer, már 20 éve. Majd beszélni szeretnék a terem megnyitó ceremóniáján a HadoScanről, amely szerintem a legfejlettebb Hado mérőműszer.


HadoScan


A HadoScan képernyője

Úgy gondolom, hogy ez egy érdemleges egybeesés. Értékelem Hazaka úr tervét, hogy Astrea szemináriumtermeket és szalonokat nyisson az egész országban. Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megvalósítsam ezt a tervet vele együtt.
Kérem, látogassák meg az Astrea Hallt és tapasztalják meg a 21. századi típusú mérleget.
Előzetes lefoglalás szükséges.
Tel. 81-3-3863-0860
Fax: 81-3-3866-3763


Az Astrea Hall bejárataJúnius 12 és 17 között tartottuk meg a Hado oktatók negyedik iskoláját Allamuchyban, New Jerseyben egy fogadóban, amelyet természetes környezet vesz körül.

Egy kis tó is volt a hotel hátánál. Nehéz elképzelni, hogy mindez csupán kb. másfél órányira fekszik New Yorktól.

Kacsa családok is voltak ott.

A szökõkút szépen tükrözõdik a vízben. Szerencsés dolog, hogy lehetõségünk van ilyen csodálatos környezetben megtartanunk iskolánkat.

Az iskola az én bemutatómmal kezdõdött. Az elsõ téma Életem és a Hado volt. Életem nagyban hasonlít a Hadóhoz, sok emelkedõvel és ereszkedõvel teli. Próbáltam megmagyarázni miért létezem, hol vagyok, az átélt tapasztalatok segítségével.

A második téma: Mi a Hado? 500 képet mutattam be és felhasználtam egész testi kifejezõkészségemet, hogy megmagyarázzam mi is a Hado. A diákok megkapják mind az 500 képet.

Hazaka úr elõadása, Az élet formálása, mindig könnyet csalogat a diákok szemébe.

Matsumura reverendum elõadása, Japán mentalitás, Zen mentalitás, mindig megtisztítja szívemet. Úgy tûnik, hogy nõ az érdeklõdés a budhizmus iránt.

Most van egy új elõadónk, Hans Schindler Ausztriából. Elõadásának témája a HadoScan. Nagy sikert aratott és sokan a diákok közül elmentek választható elõadására az utolsó napon.

Ez az esti partink, amelyet egy szép, természetes környezettel körülvett vendéglõben tartottunk meg. Az idõ nagyon hamar eltelt, kötõdve egymáshoz, mint a régi barátok.

Matsumura reverendum japán teát kínált.

Ez alkalommal 26 új oktatónk lett. Most 116 oktatónk van összesen. Júniusban Ausztráliában lesz tanfolyamunk, augusztusban Mexikóban és novemberben Európában. Remélem, hogy legalább 200 oktatónk lesz év végéig.

Csoport-tervvel készültem erre az iskolára, és megkaptam a támogatást mindenki részérõl.

Az alapterv a következõ:
1.Megalapítjuk hivatalosan a Nemzetközi Hado-Tagságot
2.Ezt a Hado oktatók fogják vezetni.
3.A Hado oktatók soraiból választjuk meg a tanácstagokat.
4.Különbözõ csoportokat szervezünk az oktató tagok körében

Miután eldöntjük a részleteket, megosztom õket Önökkel újból itt a naplóban.* 2006. június. 9. Az elsõ internetes konferencia

Megnyitottunk egy nagy vetítõfelülettel ellátott szemináriumtermet. A hely hivalatos megnyitása június 20.-án lesz.

Egy teszttel kezdtünk, beindítva egy nemzetközi konferenciát az interneten. A jobb oldalon levõ személy dr. Escudero Valenciából, Spanyolországból. A bal oldalon Hans Schindler, aki a HadoScan kifejlesztõje, jelenleg New Jerseyben, Amerikában van. (Ott oktatja három csapatunkat és ott marad, hogy elõadjon a Hado oktatók iskoláján.) Az elõtérben levõ hölgy Hayashi asszony személyzetünkbõl, aki beszél spanyolul.


Hayashi asszony fordítás közben

Részünkrõl meghívtuk Dr. Ishikawát, aki az ICU-nál volt professzor. Jelen volt az IHM elnöke, Hazaka úr is, Otake úr és jómagam.


Dr. Ishikawa a folyamat iránt érdeklõdik

Az elsõ próbálkozásnál voltunk és a készségek sem voltak kifejlõdve, ígyhát elkövettünk egy pár technikai hibát, viszont részünk lehetett végül kb. egy órányi konferenciában. Dr. Escudero is Spanyolországban nagyon boldog volt.


Személyzetünk erõfeszítéseket tett, hogy minden jól mûködjön.

Szeretném röviden bemutatni dr. Escuderot itt.

Tavaly szeptemberben, útban egy víz témájú konferenciára, egyik barátom azt ajánlotta, hogy látogassak meg egy orvost Valenciában.

Mikor találkoztam vele, kellemes meglepetésben volt részem. Annak ellenére, hogy 70 éves elmúlt, mestere a festészetnek, a szobrászatnak, a zenének és a költészetnek. És ugyanakkor mûtéteket hajt végre érzéstelenítés nélkül. Ez a módszer arra alapoz, hogy a pácienst hagyja zenés CD-jét hallgatni vagy hangosan olvasni. Bizonyos tulajdonsággal bíró rezgések megfeleltetésével elhárítja a fájdalomtól való félelmet az operáció elõtt.

Klinikáján van egy gyûlésterem/stúdió, ahol bemutatta részleteiben hogyan is vezeti le a mûtétet.

Az elõttünk levõ nagy képernyõn mutatta be a részleteket. Feleségemnek el kellett hagynia a termet a bemutató felénél az operáció élethû jelenetei miatt. A filmben szereplõ páciensek mind jól néztek ki, könyveket olvastak vagy mosolyogva beszéltek.

Dr. Escuderot érdekelte a vízkristályok lefényképezése és szeretett volna találkozni velem egy idõre. Sajnálatos módon, annak ellenére, hogy gyakorlata rendkívüli, a moder orvosi világ nem mutatott semmiféle érdeklõdést.

Tehát meghívtam, hogy beszéljen a Hado orvosi szervezetnél Japánban, de azt mondta nekünk, hogy eldöntötte, nem utazik ilyen nagy távolságra, mivel túl öreg mostmár. Mégis, azt mondta, hogy bármikor használhatja az internetet és konferenciákat vagy szemináriumokat vezethet bárhol és bármikor, és ezzel állandóan él. Arra kért, hogy erre nekünk is legyen meg a lehetõségünk, így közelebbi kapcsolatban lehet az emberekkel Japánban.

Megígértem neki, hogy ez nekünk is meglesz és beszéltem errõl az elnökünkkel. Mikor visszaérkeztem az irodába két hónapi szemináriumi túrné után, a ma használt gép kellemes meglepetésként már ott állt. Szerencsés vagyok, hogy van egy ilyen személy, aki gondomat viseli.

Dr. Escudero az a személy, aki a kotodamát használja, hogy érzéstelenítés nélkül operáljon. Hans New Jerseyben kifejlesztette a kotodama scannert. Rendkívüli élvonal emberei vettek részt az elsõ internetes konferencián. Úgy érzem, hogy csodálatos dolgok következnek.* 2006. június 3. Amszterdamban, a lányomnál

Az 50 napos szemináriumsorozat után április 12.-étõl kezdõdõen az USA-ban, Kanadában, a Bahamákon, Ausztriában, Németországban és Olaszországban, végre visszatértem európai otthonomba, a lányom házába, Amszterdamba. Ott várt rám feleségem, aki hamarabb érkezett meg, hogy segítségére legyen terhes lányomnak és unokám, Riku.

Oh, nem tudom elfelejteni a ház urát, Niko kandúrt. A kandúrral és unokámmal együtt lévén, bolodog vagyok, hogy a szemináriumi túrné fárdtsága rögtön elillant.

Ez emlékezetes fotó a nagyszülõk számára, mert az elsõ fotó, amelyet Riku rólunk készített.

Látják, milyen nagyra nõtt. Nemigaz, hogy okos képe van?

A hattyúcsalád a közeli folyóban lakik. Azt hiszem, hogy õk nem sokkal lányom szülése elõtt költötték ki a kicsiket. A szülés napja június 6.-ára várható, erre a napra van betervezve visszautazásom is. Vajon látom-e a babát mielõtt visszautaznék?* 2006. június 2. Vicenzia

A rövid, de nagyon kellemes olaszországi tartózkodásom után Gianluigi hozott nekem egy helyi újságot. Ez beszámolt a május 31.-én tartott szemináriumomról egy fényképpel.

Nem értek olaszul, de néhány szó a szemembe ötlött. Ezek voltak: ACQUA GURU EMOTO.

Megkérdeztem Gianluigitõl: „Ez azt jelenti Emoto, a víz guru?", és õ azt felelte, igen.

Nem tetszik a guru szó. És sok bizalmam nincs azok az emberek iránt sem, akiket gurunak neveznek. Az emberekben megvan a hajlam arra, hogy létrehozzanak egy guru, hõs vagy messiás típusú karaktert. Mégis, nem hiszem, hogy ez jó hajlam lenne. Mikor az emberek egyetlen személyre alapoznak, hajlamosak lemondani saját felelõsségeikrõl. Nem igaz, hogy történelmünk megismétli a múlt hibáit emiatt? Nem kellene egyetlen emberre bíznunk mindent, hanem mindannyian felelõseknek kell lennünk a világ békéjéért és jólétéért.

Tehát én is olyan vagyok, mint az összes többi ember, remélem senki számára nem válok guruvá.A mai nap emlékezetes számomra. Édesapám születésnapja, szüleim házassági évfordulója, és ezen a napon adták ki A víz üzenete elsõ kiadását.

Erre a különleges napra, Matheo és barátja egy vízceremóniát terveztek a Santa Maria della Salute templom elõtt Velencében. Kiválló hely erre a célra.

Az idõjárás nem volt valami kedvezõ tegnapig, de ma kisütött a nap, ígyhát összegyûlt kb. 100 ember.

Miközben körben álltunk, figyeljék meg az eget.
Egy forma alakot kezd ölteni A felhõ V alakot öltött, a gyõzelem jele, és Masaru nevem jelentése

Késõbb együtt ebédeltünk. A jobb oldalon levõ férfi, a második a sor végétõl, Gianluigi,a barátom, amióta elkezdtem Olaszországba járni.

A ceremónia után autógrammokat osztottam egy közeli könyvesüzletben. Három új könyv jelent meg olaszul. A mellettem levõ hölgy Elena, õ az, aki megszervezte ezt az eseményt Velencében.

Tartottam egy kisebb szemináriumot a könyvesüzlet termében. Sokan voltak, akik nem tudtak bejutni a tegnapi szemináriumra.

Õ Matheo az Aqua Lissatól. Eldöntöttük együtt, hogy a július 25.-ei vízceremóniát itt tartjuk meg Velencében.

Apropó, lányom épp terhes, a második fiúgyermeket várja. (a születésének napja június 6.-ára várható) Reméltem, hogy ma fog szülni, mert a mai nap sok különleges jelentõséggel bír számomra. Mégis, reményem nem teljesült be. Valószínû azért, mert Matheoval voltam az utóbbi három napban. Ha leírom japánul Matheo, valami olyasmi olvasható ki, hogy várdd a születést!

Hát jó, köszönöm mindenkinek Olaszországból, hogy fogadtak.

Szeretném bemutatni önöknek is az Aqua Lissa társaság vizének kristályát. Nagyon hasonlít a Szeretet és Hála vízkristályra.


az oldal felső része

első oldal


::::::::::Copyright(c)2003 Masaru Emoto All Rights Reserved::::::::::