2003 Augusztus 25- étől::::::::::::::: Napló (Magyar) :::::::::::::::

2006. július 25 .Gyertek, változtassuk meg a Holt tenger nevét
2006. július 23 .A szeret és hála kiárasztásának napja – szeminárium és szertartás
2006. július 22 .A 63. születésnapom
2006. július 20 .Szeminárium Seefeldben, Tirol, Ausztria
2006. július 19 .Szeminárium Wolfeggben, Dél-Németországban


Egy egész hónap telt el azóta, hogy elhagytam Japánt június 25.-én. Úgy terveztem, hogy a Galileai Tónál leszek ma, Izraelben, hogy szemináriumot tartsak, és egy vízceremóniát, hogy megünnepeljük a szeretet és hála kiárasztásának napját a Galileai Tónál. Ezelőtt három évvel voltam ott ünnepelni. Mégis, arra kényszerültem, hogy elhalasszam ezt a látogatást ezelőtt egy héttel, Izrael és a Hezbollah közötti jelenlegi konflikus miatt.

Baliban voltam június 27.-étől négy napon keresztül, és alkalmam volt megkérdezi néhány helybelit, vajon miért van az, hogy egy ilyen szép sziget a romboló terrorizmus célpontja. Ők ezt válaszolták: “A terroristák azt szeretik, ha cselekményeikkel minél több figyelmet felkeltenek. Sok a külföldi Baliban, ígyhát ez jó nekik.” Ez után a jeges vallomás után arra gondoltam, hogy sok külföldi összegyűl, ha folytatjuk a szertartást, ígyhát elhatároztam, hogy elnapolom ezt az eseményt, rögtön miután tudomást szereztem az ottani bombázásokról.

Még ma is, a milicia kb. száz bombát lőtt ki Izrael északi területei felé. Mivel a Galileai Tó is Izrael északi részén fekszik, örülök annak, hogy elhatároztam az esemény elhalasztását.

Legelőször 2003. július 25.-én látogattam a Galileai Tóhoz. Az volt az érzésem, hogy Izrael és Palesztina közötti konfliktus eredete visszavezethető a Jordán folyó (amely a Galileai Tóba folyik) vizéért folytatott harcra. Tehát szerettem volna, ha a világ különböző részein levő emberek szeretetet és hálát küldenek a Galileai Tó vize számára. Az esemény jól végződött, kb. 200-an gyűltek ott össze.

Ebben az évben a helyi szervezet vette át a vezetést az esemény megszervezésére. A szervezetet Sally vezeti, aki a Reidman Nemzetközi Alternatív Gyógyászat Kollégiumának igazgatónője. Azt hiszem tavaly ősszel kaptam meg meghívását, hogy látogassak el újból Izraelbe. Örömmel elfogadtam és rögtön azután meg is vettem a repülőjegyet. A három évvel ezelőtti szertartást én magam szerveztem meg, és kb. 200-an gyűltek össze, de ezúttal, a szervezést a helyi csoport kezdte el. Következésképpen legkevesebb 1000 személy részvételére számítottunk.

Azonban, sajnos, a jelenlegi helyzet következtében, elhalasztottuk. Utazási tervemet utolsó pillanatban megváltoztattam és most Amszterdamban vagyok a lányomnál. Szeretném kihasználni ezt az alkalmat arra, hogy megosszam önökkel mindazt, amit a Galileai tó melletti szermináriumon szerettem volna közölni.

Egy javaslat arra, hogy cseréljük fel a Holt tenger nevét egy pozitív névvel!

Könnyű kitalálni, hogy miért javasolnám ezt. 20 évi Hado-, víz- és vízkristály-kutatás után megtanultam azt, hogy minden szónak megvan a maga sajátos rezgése, és következésképpen egy sajátos energiája is. Ezért a "köszönöm" szépen kiegyensúlyozott kristályt formál, és a "hülye vagy" nem formál.

A kiegyensúlyozott vízkristályok szolgálnak a teremtés alapjául, de azok, amelyek nem kiegyensúlyozottak, a rombolás alapját szolgálják.

Következésképpen, a környéken a rombolás rezgései jelentkeztek a Holt tenger nevének negatív rezgése által. És azt gondolom, hogy nem olyan nehéz megváltoztatni egy hely nevét, ha mindenki hozzájárul egy kicsit képzelőerejével.

Tehát, milyen név lehetne?

Arra gondolok, hogy természetszerűen használni lehetne a holt szó ellentétét, az életet. De ezt nem egy magamfajta idegen fogja eldönteni, a helybeli embereknek kéne ezeket a gondolatokat elterjeszteniük és döntést hozniuk egy új név felől, amely tükrözné mindannyiuk gondolkodásmódját.

Szeretném kijelölni július 25.-ét a szeretet és hála kiárasztásának napjává a világ vizeire, ez az a nap, hogy hivatalosan javasoltam ezt a gondolatot.Ez a harmadik lichtensteini szeminárium, ezt közösen tartottuk Hans Schindlerrel. Mindezek ellenére, valószínű azért is, mert az emberek nagyrésze nyári szabadságon van vagy nem volt elég hírdetés a szemináriumra vonatkozóan, a terem csupán félig telt meg. Lichtenstein kicsi ország, de független, tehát szükség van útlevélre, hogy beléphess. Ez lehet másik oka a kis létszámú hallgatóságnak.

Mégis sok ember várt hátul a szertartásra.

Yasu, aki a Szeretet és Hála tervezetének vezetője, átvette az irányítást és a szertartás elkezdődött.

Itt közlöm Yasu beszámolóját az eseménnyel kapcsolatosan.

Július 23. A vasárnapi szertartás Lichtensteinból
A Szeretet és Hála tervezetének főtitkára, Yasu Nemoto

Július 23.-án délután 2 és 5 óra között volt dr. Emoto szemináriuma Eschenben, Lichtensteinban. Ezt követően, délután 6-kor kezdődött a szeretet és hála kiárasztásának szertartása a bolygó vizére, egy közeli téren.

Ezt a szertartást 2003-ban kezdtük el, tehát az idei a negyedik. Dr. Emoto úr sugallatából kiindulva a szertartás első alkalommal tartalmaz tüzet is a víz mellett.

Én MC voltam a szertartás ideje alatt és felelős voltam az egész esemény lefolyásáért. Felkészültem lelkileg egy tökéletes szertartásra.

Délután 5 órakor fejeződött be a szeminárium, és előkészítettük a ceremóniát, vizet, gyertyákat, papírpoharakat és ehhez hasonló dolgokat sorakoztattunk fel az asztalokra. De az ég beborult és eleredt egy futózápor. Szándékoztuk használni a hangberendezést is, így arra vártunk, hogy elálljon az eső.

Amint néztem az esőt, hogy elálljon, éreztem, hogy meg fog jelenni egy szivárvány. Mondtam is egy pár embernek: “Meg fog jelenni egy szivárvány". És amint vártam, az égen megjelent egy csodálatos szivárvány.


A szivárvány, amely épp a ceremónia előtt jelent meg.

Az ég hamarosan kiderült. A nap sugarai számos sáv formájában fénylettek a felhők mögül. A szertartást a természettől kapott ajándékkal kezdtük el.

Mindenek előtt, arra kértem az embereket, hogy alkossanak egy nagy kört a téren, az épület előtt. Minden jelenlevő kapott egy papírpoharat és egy fényképet a világ különböző pontjairól származó vízzel (volt kb. 200).


Körülbelül 120 személy gyűlt össze.


Kb. 200 fényképünk volt a világ különböző pontjairól választott vízzel.

A szertartás elején, levezettem egy egyszerű liturgikus imát, hogy mindenki szive megteljék a szeretet és hála Hadojával. Kapcsolatot teremtettem mindenki szive és a nap között arany fénnyel, és a föld között ezüst fénnyel. Mindent angolul mondtam, és volt egy hivatásos fordítóm, Monica, aki angolból németre fordított.


Monica, mint fordító, és Yasu, mint MC.
A háttérben látni lehet dr. Emotot.

Emelkedett Hadoval, arra kértem mindenkit, hogy árassza ki a fényképen levő szeretet és hála Hadot a pohárban található vízre. Később mindenkitől összegyűjtöttük a vizet egy üvegbe.


A különböző világrészek fényképeinek Hadoját kiárasztottuk erre az üvegre.

Azután dr. Emoto meggyújtott egy nagy gyertyát. Ekkor, mind a víz, mind a tűz elkészítve állt az asztalon.


Dr. Emoto gyertyagyújtás közben.

Újból, együtt mindannyian, a következő imát mondtuk el. Tulajdonképpen én előre mondtam együegy sort, Monica lefordította németre, és mindenki elismételte németül.

Tűz, szeretünk,
Tűz, köszönjük neked,
Tűz, tisztelünk.

Víz, szeretünk,
Víz, köszönjük neked,
Víz, tisztelünk.

Földanya, szeretünk,
Földanya, köszönjük neked,
Földanya, tisztelünk.

Isten, szeretünk,
Isten, köszönjük neked,
Isten, tisztelünk.

Miközben a tűzért imádkoztunk, tiszta napfény ragyogott, és miközben a földért imádkoztunk, a madarak csodálatosan csiripeltek.


Imádkozva a tűzért, vízért, földért és Istenhez.

Miután kimondtuk ezeket a szavakat, levezettem egy rövid meditációt, annak érdekében, hogy a szeretet és a harónia Hadoja szétterjedjen az egész világban. Rögtön ezután, kijelöltem egy megszabott irányt a Hadonak Izrael felé, és a téren levő templom harangja megszólalt, hogy megáldja ezt az alkalmat.


A harang megszólalt rögtön az imák után.

Biztos vagyok benne, hogy egy csodálatos energiával teli tér keletkezett, mialatt az összegyűlt emberek gondolatai, a többiekével együtt, akik a világ különböző részén fenntartották ezt a szertartást, összetalálkoztak egységet alkotva.

A végén, a víz egy részét, amely a mindenki szeretetének és hálájának Hadoját tartalmazta, dr. Emoto beletültötte egy közeli forrásba. A szerete és a hála Hadoja átjárja Lichtenstein minden vizét. A víz többi részét pedig a lichtensteini csapat beleönti a Rajnába, ígyhát ez a Hado szétárad majd a föld minden vizében.


Mindenki szeretetének és hálájának Hadoját tartalmazó vizét beletöltik egy közeli forrásba.

A július 25.-ei szertartás, amelyet a Galileai Tó partjára terveztünk, elmarad egy még nem kijelölt dátumra, biztonsági okokból. Mindezek ellenére, egy csoport Chalice Wellből, Glastonburryből, Nagy Britanniából, aki Izraelben járt, levezetett egy szeretet és hála szertartást a Mediterán tenger partján Tel Avivban. Szeretném ezúton kifejezni legmélyebb elismerésemet mindazok számára, akik válaszoltak hívásunkra, és szeretettel és hálával árasztották el a világ vizeit. Nagyon szépen köszönjük.* 2006. július 22. A 63. születésnapom

Ma van a 63. születésnapom. Tegnap tértem vissza Tirolból Lichtensteinba, ahol van egy laboratóriumunk. Mindenek előtt ma első dolgom az volt, hogy elmentünk megnézni egy eladó kastélyt. Azt hiszem Rasmus születésnapi ajándéknak szánta ezt a kellemes látogatást. Gyönyörű hely, gyönyörű kilátással. Több csodálatos munka kutatási helyét látom itt.

Kilátás az ablakból. Ahhh (sóhaj)

Márvány jacuzzi

Több mint tíz különböző szoba van itt. Magát az épületet több mint 100 évvel ezelőtt építették, de a belső részét teljesen felújították 10 évvel ezelőtt. Tehát vajon mennyibe kerülhet?

Este 6.30-kor kezdődött a szülinapi partim az Alpenroseban, ahol laktunk. Rasmus mondta a kezdeti köszöntőt.

Kaptam egy virágcsokrot a laboratóriumban dolgozó nők részéről. Jobb oldalon Caludia, bal oldalon Yukiko.

Otake úrtól, aki az IHM CEO-ja, kaptam egy aranyos üveg vörösbort.

Berlinből jött el Pinou feleségével együtt, aki zongoraművész. Pinou több mint 5 éve a rajongóm.

Elena és Mateo épp Vicenziából jöttek, Olaszországból, tíz órányi autóúton. Mateo egy helyi ásványvíz társaság, az Aqua Lissa, elnöke. Elena a vizes üvegek tervezője. Ők lesznek házigazdái a szeretet és hála szertartásának, valamint a velencei Hado oktatók iskolájának jövőre.

Ő Minnie Hein, perui gyógyító nő, szinte tagja Rasmus családjának. Egy csodálatos gyógyító ülésben volt részem vele ezelőtt öt évvel.

Ő Rasmus édesapja, Gaupp úr. Ő volt az első, aki megszervezte szemináriumomat ezelőtt hat évvel Ausztriában. Szakértője a Hado típusú információgyűjtésnek. Sok érdekes embert mutatott be nekem, és készülékeket is.

Storm Bécsből, Austriából. Ő fogja megszervezni szeptember 12.-én a szemináriumot Bécsben. 3000 emberre számít! Nyolc órát vezetett, hogy itt lehessen.

És természetesen, Hans Schindler és családja, partnernője Hanna, és fia Bernhard. Ők szintén Bécsből jöttek. Egy előzetes találkozó alkalmából beleegyezett abba, hogy megjelentesse az EMOTO PROJECT német nyelvű változatát a cégénél.

Együtt Kandolf úrral és feleségével. Kandolf úr Swarovskinak dolgozik. Hamarosan együttműködünk egy tervvel kapcsolatosan.

És végül, egy csokor vörös rózsa a tókiói iroda részéről.

Kaptam egy üveg olasz rumot és a születésnapok enciklopédiáját Graziellától Svájcból. Ő egy autóbérlő társaság vezetője.

Hazaka úrtól a kedvenc paradicsomos shojumat kaptam és a Takeda magas béke-érdemrendjét.A következő napon reggel 11 körül hagytuk el a hotelt és Ausztria felé tartottunk egy Seefeld nevű városkába autóval, amelyet Rasmus vezetett. Kb. 2 és fél órányi autóútat tettünk meg, de a kilátás terjedelmes mezőket és csodálatos hegyeket kínált, így az idő hamar eltelt.

Egy hotel és egy kaszinó volt ott, ahová megérkeztünk. Itt lesz a szeminárium ma este.

Interjú a kaszinó PR részlege számára.

A szeminárium a kaszinó vezetőjének köszöntésével kezdődött.

A kaszinó terme tele volt, így sokan megint lábon álltak hátul. Kissé furcsa volt kaszinóban tartanom megszokott bemutatómat. De nem, nem kellene így tekintenem ezt, boldog vagyok, mert a kaszinóbeli emberek eljöttek, hogy figyelmesen meghallgassanak. Amiről beszélek, széles körben nyer elfogadásra.


Kilátás a hotelből.Wolfegg termálforrással ellátott szép kisváros. Itt láthatják a csodálatos kastélyt és a város templomát a dombtetőn.

A hotel, amelyben laktunk.

A csodálatos kerti virágoktól elillant fáradtságunk.

Együtt a szeminárium szervezőivel.

A városka összlakossága 3500 fő, és ebből kb. 200-an eljöttek a szemináriumra. Sokan kénytelenek voltak lábon állni a szeminárium ideje alatt.

A szeminárium után levezettem egy vízceremóniát egy közeli víznél.

Az európai nyári estéken későn sötétedik. A ceremóniát este 10.30 után kezdtük el.


az oldal felső része

első oldal


::::::::::Copyright(c)2003 Masaru Emoto All Rights Reserved::::::::::