2003 Augusztus 25- étől::::::::::::::: Napló (Magyar) :::::::::::::::

2006. augusztus 30 .Egy csodálatos koreai orvos látogatása
2006. augusztus 29 .Egy zsúfolt nap
2006. augusztus 28 .A kórházban
2006. augusztus 26 .Vacsora dr. Omataval
2006. augusztus 25 .Vissza Japánba
2006. augusztus 23 .Találkozás Kang rendezővel
2006. augusztus 21 .Vizet a világbékéért (szeminárium típusú találkozás)/Látogatás a Wind Riverhez
2006. augusztus 20 .A Snake River olyan, "Mint a víz folyása" és a Vízet a világbékéért szeminárium
2006. augusztus 19 .Jackson Holeba érkezve (párhuzamos beszámoló)
2006. augusztus 12 .A világ legnagyobb tengerparti partija
2006. augusztus 11 .A tengerparti parti megnyitása
2006. augusztus 10 .Cancunban
2006. augusztus 5 .Szeminárium Cancunban


Masayuki Mizuno Hokkaidoban, Japánban született, jelenleg egy koreai külvárosban él négy gyermekével és koreai feleségével. Visszhangra talált benne munkám, és írt nekem egy megindító levelet ezelőtt négy évvel. Azóta egy fajta titkárom ő Koreában, és segített abban, hogy különböző alkalmakkor felvegyem a kapcsolatot Koreával.

Ma bemutatott engem egy másik csodálatos koreai orvosnak, dr. Joo-Sung Kimnek. Ő kórházi igazgató és 2005-ben megkapta a CEO Igazgatók díját (CEO Manager’s Award)

Nagyon hozzáértő orvos, ezzel egyidőben pedig természetfeletti erejéről híres. Mielőtt találkoztam volna vele, Masayuki mesélt nekem róla, aki elsőkézből láthatta képességeit.

Megtapasztalásainak köszönhetően kapott egy üzenetet a víz védelmére vonatkozóan és végül eljött, hogy többet megtudjon rólam. Júniusban látogatott meg irodámban, de én nem voltam jelen, ígyhát ez az első hivatalos találkozásunk.

Dr. Kim egy gyerekkori barátnőjével együtt jött el, aki professzor (környezetvédelem, víztisztítás szakosodással) és szintén természetfeletti erőkkel bír. Képes keresztüllátni az emberi testeken. Gyógyszerészeti társaságot vezet és személyzetének egy részével jött el. Türelmetlenül vártam arra, hogy megtudjam látogatásuk célját. A cél pedig nagyon érdekesnek és jónak bizonyult. Tehát mi is ez a cél? Úgy tervezem, hogy októberben Koreába látogatok, és remélem, hogy több időm lesz arra, hogy erről beszélgethessek vele. Önökkel is megosztom majd a részleteket az októberi látogatás után. Ennyire nagy és fontos a cél.

Toppage* 2006. augustus 29 Egy zsúfolt nap

Reggel felvettünk egy videoanyagot a Hado adó számára Shiratorival, aki a Bungakuza rendezője. A Hado adó kb. két hónappal ezelőtt indult be, és olyan video felvételeket lehet követni rajta, mint például a A Hado világ utolsó hírei Masaru Emototól.

http://neoplaza.net/hado.php
Ez a link. Kérem tekintsenek bele néha néha. (Csak japán nyelven, fizetés ellenében.)

Délután személyzetemnek meséltem az utazásomról. Két hónapig voltam távol, így sok beszámolnivalóm volt. Kissé fáradt voltam, miután délelőtt egy órát és délután két órát beszéltem folyamatosan. Mindezekkel a nap még nem ért véget.

Délután 5 órától találkozót szerveztek a személyzet egy részével és Masaya Satoval (az az operatőr, aki lefényképezte a híres szeretet és hála kristályt és a Fujiwara gyűjtőtói kristályt), hogy megbeszéljünk egy tervezetet, amelyen dolgozunk.

Fontos találkozó volt, hisz el kellett döntenünk hogyan és mikor jelentetjük meg az eredményt.

A tervezet Isten 99 nevéről szól, amelyet az iszlám használ. Alább látható egy modell arról, hogy hogyan néz ki. Hivatalosan felkértem Masayat, hogy szerkessze meg a designt, és reméljük, hogy ebben az évben kész lesz a könyv. Ezzel indítom be munkámat az iszlám világgal kapcsolatban. Növekvő szükségét érzem annak, hogy ennek érdekében megőrizzem testi egészségemet.


Isten 99 neve – nr.29 –
Annak a víznek a vízkristálya, amelynek a következő szavakat mutatták meg: Az Igazságos, A Méltányos

Toppage* 2006. augusztus 28 A kórházban

Feleségem aggódik egészségi állapotom miatt, ezért kivizsgálásra jegyeztetett elő a a Nők Egyetemi Orvosi Kórházába Tokioban. Mivel orvosom, dr. Akira Kawashima, aki Hado okatató, ott professzor, ebbe a kórházba járok már egy jó ideje.

Ma, dr. Kawashima bemutatott az ortopéd orvosnak, dr. Shinjonak.

Baj van a lábammal, jelenleg különösen a bal lábszárammal. Nem tudok több mint 200 métert sétálni anélkül, hogy meg ne álljak pihenni.

Kimutatták, hogymindez azért van, mert súlyosbodott a cukorbetegségem. Az orvos figyelmeztetett, hogy még több tünet jelentkezik majd, ha nem vetem alá magam egy megfigyelés alatt álló kezelésnek. Az orvos azon volt, hogy teljesen megállítson utazásaimban és munkámban, de elmagyaráztam neki a helyzetet és eldöntöttük, hogy szabadságra megyek december közepétől, valószínű egyész januárban is.

Nos, életben kell maradnom ahhoz, hogy folytathassam, amit elkezdtem.

Toppage* 2006. augusztus 26 Vacsora dr. Omataval

Elmentem a Royal Park Hotelhez Hakozakiba, hogy vacsorázzam Hazaka elnökkel és dr. Omataval a Japán Egyetemtől, a mérnöki szakról.

Dr. Omata nagy támogatója a Hado orvoslásnak és technológiának. Jelenleg arra kérjük meg, hogy fejlesszen ki egy automata készüléket a kristályfotózáshoz.

Ha ez a rendszer kész lesz, képes leszek arra, hogy földrengéseket észleljek, és felhasználhatom különböző olyan iparágakban, amelyek felhasználják a vizet.


Egy fotó 2005. szeptember 5.-éről, amikor meglátogattam dr. Omatat.

Toppage* 2006. augusztus 25 Vissza Japánba

Június 25.-én hagytam el Japánt és összesen 11 országot látogattam meg: Indonéziát, Szingapúrt, Malaéziát, Új Zélandot, Ausztráliát, Németországot, Ausztriát, Lichtensteint, Hollandiát, Mexikót és USA-t. ebben az időszakban 17 különdöző városban tartottam szemináriumot és két iskolát a Hado oktatók számára. Két egész hónapi utazás volt.

Ezúttal feleségem csak Mexikó Cityig volt velem, azután augusztus 3.-án hazatért, így én egyedül voltam az utolsó három héten. Elég nehéz volt, főleg fizikai értelemben.

Cancunban beleharaptam egy almába és kiesett az egyik első fogam, amely protézis volt. Tehát egyenesen a fogorvoshoz mentem, dr. Takaradához, rögtön miután megérkeztem a Narita reptérre.

Munkám az, hogy az emberek előtt beszéljek, és a következő előadás augusztus 29.-én lesz. Annak ellenére, hogy a doktornő nyári szabadságán volt augusztus 30.-áig, felajánlotta ezt a kivételt és beleegyezett abba, hogy este 7-kor fogadjon. Nagy segítség az, ha van egy bizalmas orvosod.

Ijesztő lehet 12 órányi repülés után rögtön a fogorvoshoz menni, de dr.Takarada nagyon jó fogorvos és több mint tíz éve barátok vagyunk. És miközben egyről-másról beszéltünk, tökéletesen visszahelyezte fogamat a helyére.

Toppage* 2006. augusztus 23 Találkozás Kang rendezővel

Miutén elhagytam a wyomingi nagy találkozást és sok megindító eseményt, Hazaka elnökünkkel LA felé repültünk, útban Japán felé. Egy éjszakát LA-ben kellett töltenünk mielőtt Japánba repültünk volna, mert nincs egyenes járat Wyomingból Japánba.

Úgy terveztem, hogy találkozom egy barátommal, Je-Kyu Kanggal, aki filmrendező. Ő jelenleg LA-ban van, ígyhát jó alkalom volt számunkra, hogy találkozzunk.

Ő híres koreai rendező, ő forgatta a Shuri és a testvériség című filmet. Rátalált könyvemre, A vízbe rejtett üzenetre ezelőtt két évvel, és rajongóm lett. Egyszer eljött egyenesen az irodámba Japánba, hogy meglátogasson.

Azóta még találkoztunk Söulban, mikor ott jártam, aztán meghívtam Kumamotoba, Japánba, egy szemináriumra. Ő nagyon illedelmes és érzékeny a környezetre. Rögtön elkaptam az ízlését.

Mindig is azt reméltem, hogy együtt fogunk dolgozni egy tervezeten, de a kellemes együttlét üzleti dolgok nélkül nagyon szórakoztató volt. Októberben megyek Koreába és remélem újból találkozhatunk.

És remélem, hogy egy napon bemutat engem bálványomnak, Choi JiWoonak…

ToppageDr. Emoto előadást tartott a Vizet a Világbékéért és a Wind River címen a Blue Sky Hallban egy bennszülött rezervátumban, kb. 3,5 órányi autóútnyira Jackson Holetól.

Kate figyelmességének köszönhetően, aki repülőt bérelt dr. Emotonak és csapatának, neki nem kellett olyan sokat autóban ülnie. Ígyhát 35 perces repülésnek örvendhettünk a Grand Teton hegyek felett.

Mikor megérkeztünk a shoshon és az arapahoe törzshöz tartozók már vártak. Úgy hallottam, hogy ez a két törzs nem érti meg jól egymást, de az amerikai kormány közös rezervátumba tette őket.

Kate reménye, mint szervező az, hogy lehetővé tegyük, hogy ez a két törzs találkozhasson és próbálják meg az ősi föld alatti vizet felhasználni a világbékéért. Több nagy társaság érdekelve volt a víz felvásárlásában, de a szerződés nem bizonyult valami ígéretesnek a helybeliek számára, ígyhát nem történt meg a felvásárlás. A benszülöttek ősei hangsúlyozták azt, hogy ne adják el a vizet, de ugyanakkor megértik az olajra alapozott élet korlátait. Tárgyalásokat folytattak, hogy megtalálják a legjobb módját a víz felhasználásának az elmúlt húsz évre. Ennek ellenére a tárgyalások nem sokat fejlődtek.

A Wyomingba való utazás fő célja az volt, hogy pozitív hatásban részesítsük ezt a problémát. Az emberek figyelmesen hallgatták dr. Emoto előadását. Mikor az istenkáromláshoz ért, elmagyarázta, hogy „a víz árusítása Isten elleni cselekedet, és istenkáromlásként lehet felfogni. Mégis, ha a jelenlegi helyzetet tekintjük, azt hiszem, hogy Isten megbocsát nekünk, ha a vilábéke érdekében használjuk fel a vizet." A terem nagyon csendes volt, miközben dr. Emoto folytatta bemutatását. Mikor bemutatta a Wyomingot átszelő két nagy folyó, a Snake River és a Wind River vízkristályait, az emberek meglepve kiáltottak fel és tapsolni kezdtek. Ez volt az a pillanat, amikor éreztem, hogy a emberek feszültsége enyhült és sokan megkönnyebbültek hallva dr. Emoto üzenetét.

A törzsfőnökök köszönő és hálaadó szavakat mondtak az előadás után. Azt hiszem azt fejezték ki, hogy hogyan fogják elkezdeni a további tárgyalásokat, ismerve mindazt, amit dr. Emoto bemutatott.


Blue Sky Hall


Fogadó dobolás az arapahoe indiánok részéről.


Fogadó dobolás a shoshon indiánok részéről.


Álló óvációk, mint rendesen.


Az EMOTO TERV letöltött változata
Ő kinyomtatta és elhozta nekünk a helyszínre.

Hirotsugu Hazaka beszámolója

ToppageA nap korán kezdődött Jackson Holeban, a csoport reggel 5-kor kelt és kirándulni ment a Snake River partján. A folyóparti kirándulás, a három szent hegy egyikének, a Grand Tetonnak (a másik kettő pedig a Himalaya és a Mount Shasta) csodálatos panorámájával, nagyon pihentető volt, mint ahogyan Ikuyo mondta, épp olyan, mint az ismert japán énekben “Mint a víz foyása…”


A szent hegy, Grand Teton


A Snake River völgye

Mikor mindenki elment tutajozni, dr. Emotonak kőzetekkel való gyógyításban volt része. Ezt ez egyik Hado oktató, Kay Shoda végezte el. Többszáz követ hozott magával a keleti partról kizárólag dr. Emoto számára. Tiszta langyos vízzel melegített köveket használt, és megmasszírozta a lábujjhegyektől egészen a feje tetejéig. Néha hideg köveket is használ, hogy ellensúlyozzon és mégtöbb energiát adjon. Úgy mondta, hogy a kövek vizet tartalmaznak és a víz rezgésbe kerül a testben levő vízzel és segíti az energia növekedését.


Dr. Emoto a gyógykezelés alatt.

A gyógykezelés után volt egy imaszertartás a vízért a folyóhoz közel a shoshone indiánokkal együtt. Íme Kate anyaga az esemény és a Vizet a Világbékéért szeminárium alkalmából.

Vizet a Világbékéért – dr. Masaru Emoto fogadása
Snake River partja, Grand Teton Nemzeti Park2006. augusztus 20. vasárnap, 11.00 óra

Dr. Masaru Emotonak, csapatának és a világ minden tájáról jövő összes többi résztvevőnek a fogadása jelenti Dr. Emoto Wyomingba való látogatásának első eseményét, Vizet a Világbékéért címmel. A fogadást a Snake River partján tartjuk meg, a Grand Teton hegység, folyópartot díszítő vadon, növény- és állatvilág védelme és őrszemei alatt.

A Snake Riverhez tartozó területek, a Grand Teton hegység és az egész Yellowstone a shoshon indiánok ősi helyei, akik vándoroltak és aztán kisebb közösségeket alakítottak ki a Snake River partján. Jelenleg a shoshone-bannok indiánok Idahoban élnek, és a keleti shoshonok pedig Wyomingban. A keleti shoshon indiánok eredeti rezervátuma, amelyet 1830-ban tönkre tettek, magába foglalta a Teton völgyét és Yellowstonet, a közel 22 millió hektár föld részeként. Csupán 38 évvel később, 1868-ban, a rezervátum területeit 1,5 millió hektár alá csökkentették, és ez nem foglalja magába a Snake River völgyét. Mindezek ellenére, a shoshon nép továbbra is szent helyként tiszteli ezeket a területeket, ősi földjük részeként. A Teton hegységet és Yellowstonet sokan szent helyekként emlegetik, amelyek különös védelmet, figyelmet és gondozást igényelnek. A szent helyek gyógyítása segíti az egész föld gyógyítását.

Ennek a történelmi háttérnek fényében nagyon találó az, hogy dr. Emotot ennek a földnek az ősi lakói fogadták a Snake River völgyében. Továbbá, az is találó, hogy egy ilyen esemény alkalmából, mint a Vizet a Világbékéért, mindazok, akik egybegyültek részt vettek dr. Emoto fogadtatásán, és az esemény céljának megerősítésében, amely a víz gyógyulása, a föld gyógyulása, a mi gyógyulásunk és a világ gyógyulása.

A fogadás eseményei


11.00
Kezőima (a bannok shoshonok és/vagy a keleti shoshonok vezetője)
Kezdő énekek (shoshon dobosok kara)
A Földet védő bevezető gondolatok (előadók)
Istenhozta és az esemény, valamint dr. Emoto bemutatása (az esemény szervezője)

12.00
Dr. Emoto köszönti a Tetonokat és a Snake Rivert
Közös ima a világbékéért
Közös ének a világbékéért (shoshon dobosok, Békekórus)

12.30-1.30 Ebédszünet


Shoshone indiánok a dobosok fogadtatásán


A szertartás közben

Watershed Resources, White Light Productions és Integrative Healthcare Alapítvány
bemutatja:

Vizet a világbékéért
Egy este dr. Masaru Emotoval


2006. augusztus 20. Szombat
Megnyitó 5.30-kor

A Vadon Művészetének Nemzeti Múzeuma
Jackson Hole, Wyoming

„Nem oldhatjuk meg problémáinkat ugyanazt a gondolkodásmódot használva, amellyel megteremtettük a problémákat."
Albert Einstein

„A legjobb immunitás a szeretettel és hálával leélt élet."
Dr. Masaru Emoto, 2006. február

Lehet-e a víz a személyes béke és a világbéke katalizátora?

Csatlakozzanak hozzánk egy estére dr. Masaru Emotoval, japán vízszakértővel, aki feláldozta életét a víz kutatására és alkalmazására a világbéke érdekében. Utazása folyamán számos fontos könyvet írt a vízben található üzenetekről, beleértve azt is, ahogyan a víz kristályos szerkezete tükrözi azokat a körülményeket, amelyekben élünk. Dr. Emoto kutatásai vizuálisan mutatják be a víz szerkezetét a fagyás pillanatában, és nagy sebességű fotózás által mutatja ki romboló gondolatok és a szeretetteljes és hálával teli gondolatok egyenes hatását a vízkristályok szerkezete által. Ezen felfedezés, miszerint gondolataink befolyásolhatják a vizet, mélyen meghatározhatja személyes egészségünket és bolygónk jólétét.

Dr. Emoto bemutatja nekünk kutatásait, felfedezéseit és perspektíváit a víz erejére vonatkozóan, annak érdekében, hogy jelentős változásokat eredményezzen egyedi, helyi, regionális, nemzeti és világszinten. A bemutató alkalmával dr. Emoto fotókat fog bemutatni a Snake River vizéről és más helyi vizekről.

Ez az esemény magába foglalja a szemináriumot és az ezt követő vacsorát is.
Helykorlátozás: 200 személy.

Belépő: 60$ előlegben/70$ az ajtónál

Hirotsugu Hazaka beszámolója

ToppageA Hado oktatók hatodik iskolája után megindító esemény várta dr. Emotot Jackson Holeban, Wyomingban.

Dr. Emoto három órás késéssel érkezett meg Jackson Holeba egy villámlásokkal teli vihar és a repülőgép tankolása miatt. Kate eljött, hogy várjon minket a reptéren. Ő a Nemzetközi Hado Tagság alelnöke és Jackson Hole-i négy napos ittlétünk megszervezője.

Este tíz óra után érkeztünk meg a hotelhez, egy sötét erdőn keresztülvezető út után, fel a dombtetőig. Ennek ellenére 22 Hado oktató várt ránk az étteremben. Különböző iskolákból származó hallgatók ott vártak ránk. Beleértve Ikuyot, aki később csatlakozott hozzánk, Petert és JP-t, akik egyenesen Cancunból jöttek, összesen 25 oktató volt Jackson Holeban.

Még Japánból is hozzánk szegődött Tsuneko Narukagen, a Hado folyóirat szerkesztője, aki szintén Hado oktató.

Hirotsugu Hazaka beszámolója

ToppageMiután fotót készítettem Hans Schindlerrel – aki tegnap este érkezett - és barátjával a Hard Rock Cafénál, elérkeztünk egy színpadhoz, amelyet a partra építettek. Rengeteg ember volt ott, ígyhát tolonganunk kellett, hogy át tudjunk jutni a tömegen.

Valószínű nem voltak épp 20.000-en, de hatalmas tömeg volt, és élvezték a zajos rock zenét.

A zene után rám került a sor, hogy felkerüljek a színpadra. Azt hiszem első voltam a listán azok közül, akiknek ma meg kellett szólalniuk.

Beszédem nyugodtan kezdődött, mint rendesen.

Bal oldalon Alex, a szervező. Hozott egy kis tengervizet és a színpadra tette. Én is tetettem oda egy üveg helyi sima vizet.

Elmagyarázom az ima folyamatát.

Mindenki követ.

Az ima után Alex visszaöntötte a vizet az óceánba nagy tapsvihar közepette. Aztán szeretettel árasztottuk el a vizet felemelve kezünket a tenger felé.

Nem volt könnyű feladat elegetet tennem az összes autogram és fényképezési kérelemnek a tömegben, de nagyon megindított. Könnyeket éreztem a szememben, mikor egyszerre mindenki tapsolni kezdett a tenger felé.

Mikor ideérkeztem, kissé aggódtam amiatt, hogy vajon ezeket az embereket, akik annyira élvezték a zajos zenét, érdekelni fogja-e és meg fogja-e hallgatni azt, amit mondani szeretnék. Mégis, mikor elkezdtem beszédemet, a hely nagyon csendessé vált és sok ember nagyon figyelmesen hallgatott meg. Rájöttem arra, hogy fontos amit teszek, érezve azt, hogy az emberek őszintén imádkoztak.

Egy akupunkúra orvos egy tűt nyújtott felém, monda "arigatou".

Nem tudom hány emberrel készítettem fotót. Boldog vagyok.* 2006. augusztus 11 A tengerparti parti megnyitása

Megkezdtük a parti megnyitó ceremóniáját, amely holnap indul be igazán. Kiemelkedő személyiségek jelentek meg, mint például a város polgármestere, hogy megünnepeljék az eseményt.

A képen látható személy, aki lábon áll, Alex, az esemény főszervezője.

És természetesen maja tánccal, beindult a parti.

A tánc tele volt energiával, megkapott és megindított a színpadi előadásmód.

A megnyitó ceremónia után interjúm volt a helyi televíziós adó számára egy sátor alatt, közel a csodálatos tengerparthoz. A interjút egy aranyos, kb. 12 éves kislány vezette le. Úgy hallottam, hogy ő elég jól ismert a környéken. Nagyon szépen beszél angolul.

Milyen szép tengerpart!

Azon az estén a szervezó meghívta a média riportereket egy vacsorára. Észrevettem, hogy sok riporter fiatal hölgy volt.

A meghívottak között volt egy színésznő is. Érdekelte a spirituális világ, ígyhát megkérdezett a reinkarnációval kapcsolatban, egyenesen a szemembe nézve.

Egy limuzin várt, hogy visszavigyen a hotelbe később azon az éjjelen. Még mindig világi ember vagyok és ekként pózoltam a limuzin előtt.* 2006. augusztus 10 Cancunban

Dr. Moi az augusztus 5.-én tartott szeminárium egyik résztvevője. Ő vette fel a kapcsolatot Antonioval és vacsorára hívott azon az estén. Elvitt az Iroriba, amelyről azt mondják, hogy a legjobb japán vendéglő Cancunban.

Dr. Moi elárulta nekem, hogy régóta tud rólam és rajongóm egy jó ideje. Bemutatott feleségének és barátainak.

Tulajdonképpen dr. Moi meggyőzött arról, hogy vegyek részt egy eseményen, amelyet ezen a hétvégén szerveznek meg. Miután megbeszéltem Antonioval, arra az elhatározásra jutottam, hogy elfogadom a meghívást. És ez vezetett a ma esti vacsorához.

Az esemény neve: A világ legnagyobb tengerparti partija, és augusztus 12.-ére tervezik. A szervező kb. 20.000 résztvevőre számítanak a híres Hard Rock Café hátánál levő parton. Ennek az eseménynek a célja, hogy környék biztonságát a hurrikán szezonban imával, zenével és tánccal biztosítsa.

Cancun az egyik legnagyobb menedékhelyként ismert, de a tavaly októberi Stan hurrikán az ott levő hotelek 70%-át végzetesen megrongálta. Biztos vagyok abban, hogy a helyi lakosok erős hite abban, hogy egy ennél rombolóbb jelenség nem történhet meg a jövőben, segített az esemény megszervezésében.

Ellenben, mikor megérkeztem ebbe a városba éreztem ennek vitalitását, amelyet nem érintett a katasztrófa, amely csupán tíz hónappal ezelőtt történt. Persze, még léteznek hotelek, amelyek be vannak zárva, de legtöbbjük működik, és az ottani emberek tele voltak energiával. Eredetileg, az emberek aggódni kezdtek a turizmus hiány által hozott károk miatt, de korántsem lett olyan rossz, mint ahogyan azt a helyi közösség bemutatta, meglepő volt az újjászületés.

Májusban meglátogattam a Katrina hurrikán által érintett New Orleanst, de az a hely katasztrófális volt. Kilenc hónappal a hurrikán csapása után sok olyan ház volt, amelyet egyáltalán nem javítottak meg. Az egész város olyan volt, mint egy szellemváros emberek és hang nélkül. És akkor még nem hallottam, hogy terveztek volna egy nagyméretű újjáépítést azon a helyen.
Vajon mi lehet ennek a negy különbségnek az oka?

Az egyik ok az lehet, hogy nem volt egyetlen haláleset sem Cancunban. És New Orleansban az áldozatok száma szörnyen nagy volt. Ez a tény szülhette meg azt a nagy különbséget, amellyel az emberek viszonyulni kezdtek a szerencsétlenséghez.

Egy másik okot abban lehet meglelni, hogy az egyik szerencsétlenséget a nagy szelek, a másikat pedig a víz okozta. Felismertem a víz erejét, amikor láttam, hogy az egyszer víz alá került épületek New Orleansban szinte használhatatlanná váltak.

Még egy említésre méltó dolog az, hogy mikor ezelőtt három évvel Cancunban jártam szemináriumot taratni, észrevettem azt, hogy itt több spirituálisan éber emberrel találkoztam. Hatalmas fizikai felújulásban volt részük, és ezzel sok maja utód képes volt megvalósítani a maja típusú lelkületet.

Apropó, ez a japán vendéglő nagyon megkapó volt. Már jó ideje nem ettem egy jó japán élelt. A vendéglő tulajdonosa Mizutani úr. Nagoyából jött Mexikóba ezelőtt 30 évvel. Teljes szívből ajánlom ezt a vendéglőt, ha épp Cancunban járnak.

Együtt dr. Mioval és feleségével. Mio a harmadik gyermekükkel állapotos. Emlékeztet az olasz színésznőre, Caludia Cardinaléra.* 2006. augusztus 5 Szeminárium Cancunban

Eredetileg nem szándékoztam szemináriumot tartani Cancunban, de a XelHa nevű vízpark (kb. másfél órányira fekszik Cancuntól) vezetői megtudták, hogy ott vagyok, és arra kértek, hogy tartsak egy rövid szemináriumot az alkalmazottaknak. Elfogadtam az ajánlatot és ma megtartottam a szemináriumot.

A szeminárium este 7-kor kezdődött, de azelőtt meghívást kaptam a vízparkba. Az alábbi fotón az üdvözlő tábla látható, amelyet a bejárathoz tettek nekem. Észrevették, hogy helytelenül írták a nevemet?

A park legjelentősebb látványosságai az iguana, amely óvja a földet, a papagály, amely óvja az eget és a hal, amely óvja a vizet. Itt látható az iguana.

Rögtön azután kiröpültek a papagályok és készítettünk egy fotót a park idegenvezetőivel.

A legnépszerűbb parkbeli tevékenység a snorkeling (a víz színén való úszás egy legzőcső segítségével) egy tavon, amelynek kijárata van a tengerre. Úgy hallottam, hogy 100 különböző halfaj él ott. Sokan végeztek snorkelingezést, mikor ott voltam.

A park neve a víz szülőhelye jelentéssel bír a maják nyelvén. Még a maják idején, a tavat szent helyként tisztelték. Mégis, a tó vizének szintje fokozatosan csökkent az utóbbi 10 évben, és senki nem tudja miért. Úgy hallottam, hogy a víz egy földalatti folyóból folyik, de nem tűnik úgy, mintha az a víz vizet vesztene.

Levezettem egy vízceremóniát az ottani alkalmazottakkal.

A kifelé vezető úton megvizsgáltam a táblát és a nevemet helyesen írták ki ezúttal. Köszönöm!

A szeminárium este 7-kor kezdődött körülbelül 400 személlyel. Eredetileg csupán a parki alkalmazottaknak volt szánva, de a hír gyorsan elterjedt szájról szájra.

Mikor elmentem meglátogatni a XelHa parkot azon a napon, éreztem valamit és az esti szemináriumon meg is említettem. (bővebb információért a XelHa parkkal kapcsolatban kérem látogassák meg a weboldalt http://www.xel-ha.com A szeretet és hála kiáramlásának ceremóniáját itt fogjuk megtartani 2008. július 25.-én XelHában.

Ezelőtt tíz évvel egyik japán Hado tag bemutatta nekem a maja naptárt. Rögtön éreztem: „ez valóságos, használnunk kellene”. Azóta lettem ennek a naptárnak a terjesztője. Abból a meggondolásból, hogy úgy véltem, lennie kell egy fajta oka annak, hogy elvesztettük a természettel való harmóniát, mivel nem használjuk a természetes 28 napos ciklust, amely megfelel a hold fázisainal, a dagály-apálynak és a női ciklusnak.

Az maja újév július 26.-án kezdődik a mi naptárunknak megfelelően. Tehát, az ezt megelőző nap, július 25.-e az időn kívüli napként ismert, mikor az emberek szabad napot vesznek ki, napfelkeltekor kelnek fel és hálaadó szertartást tartanak az isteneknek és a természetnek. Ebből a meggondolásból tartottunk megtisztulási kotodama szertartást a Biwa tónál, amely a legnagyobb Japán tó, dr. Nobuo Shioyaval 1999. július 25.-én. Eredményképpen, a kellemetlen szag, amely megzavarta a tó környékét addig, abban az évben teljesen eltűnt.

Azóta kineveztük ezt a napot arra, hogy szeretettel és hálával árasszuk el a vizet, és a világ minden részéről meghívtuk az embereket, hogy csatlakozzanak ehhez az akcióhoz. 2003-ban a Galileai tónál tartottuk a szertartást Izraelben, aztán 2004-től 2006-ig tartottunk egyet Lichtensteinban. A jövő évi ceremóniát már beterveztük Velencébe, Olaszországba. 2008-ban XelHaban szeretnénk megtartani.

A másik oka annak, hogy ezt a helyet választottam meg az, hogy mostanában, utazásaim alkalmával sok olyan emberrel találkoztam, akik attól félnek, hogy 2012. december 23.-án eljön a világvége. Ennek a hiedelemnek legfőbb forrása az, hogy a Föld megérkezik a fotonikus övbe akkorra. Tudták-e ezt a maják vagy nem, de naptárjuk véget ér azon a napon és nincs több bejegyzésük azután.

Hogy valami halálos történik-e akkor vagy sem, ez az egektől függ, nekem nincs fogalmam erről. Mégis, igaz az, hogy a Föld sokat szenved a környezet miatt, ígyhát nem elképzelhetetlen, hogy valami katasztrófális dolog fog történni akkortájt, ha így folytatjuk.

Aggódom amiatt is, hogy a ma meglátogatott szent tó vizet veszít. Ha arra gondolok, hogyan jutottam el ma, hogy meglátogassam a parkot, hogyan szerveztük meg a szemináriumot utolsó percben, hogyan vállaltam el a szemináriumot, és maga a tény, hogy a Hado oktatók iskoláját itt szerveztük meg Cancunban, mindez azt mutatja, hogy az események ahhoz vezettek, hogy itt tartsuk meg a ceremóniát 2008-ban.

Erre a javaslatra mindenki felállt és nagy tapsviharral fogadta az eseményt.

Fernando, a XelHa tulajdonosa is eljött a szemináriumra. Először a színpadról kértem beleegyezését és természetesen szívélyesen elfogadta. Megkérdeztem tőle, hogy mekkora a tó kerülete, ő azt válaszolta, hogy 14.000 méter. „Oh, milyen jó méret, akkor legyen 14.000 résztvevő, így kézenfogva körül tudjuk ölelni a tavat. Nem, legyünk inkább 14.400-an!” – kiáltottan fel izgatottan.

Ő Alexandra, a szeminárium szervezője. Legelőször a What the Bleep-on keresztül került kapcsolatba munkámmal, aztán elolvasta a könyvem és meglátogatta a weboldalt, onnan tudta meg, hogy Cancunban leszek. Aztán beszélt a cégével, hogy fogadjanak engem, és így született meg a szeminárium. Tehát újból női segítséggel, ezek a dolgok így rendeződtek el.


az oldal felső része

első oldal


::::::::::Copyright(c)2003 Masaru Emoto All Rights Reserved::::::::::