2003 Augusztus 25- étől::::::::::::::: Napló (Magyar) :::::::::::::::

2006. szeptember 8 .Barcelona, szeminárium egy könyvesboltban
2006. szeptember 4 .Újabb utazás
2006. szeptember 2-3 .Az Aqua oktatók iskolája
2006. szeptember 1 .A Katasztrófamegelőzés Nemzeti Napja


Szokás szerint, megálltunk Amszerdamban a lányomnál, energiát kaptam az unokáimtól, aztán Barcelona felé indultunk. A barcelonai reptéren várt ránk Hazaka elnök, aki Japánból érkezett. Annak ellenére, hogy 2 órás átszállása volt Párizsban, a csomagja még nem érkezett meg.

Ez elég gyakran megtörténik a európai légitársaságoknál, velem is megtörtént már egy párszor. Itt gyakran követnek el olyan hibákat, amelyek a japán légitársaságok esetében elképzelhetetlenek, és még csak elnézést sem kérnek. Azt kérdezem sokszor magamtól, hogy vajon ezeknek alkalmazottai részesülnek-e az ügyfélszolgálattal kapcsolatos előkészítésben.

Éjfélkor érkeztünk meg a hotelhez, és rögtön le is feküdtünk. A következő napon, Rosa Maria, a mai szeminárium szervezője eljött értünk reggel 9 óra körül egyik alkalmazottjával együtt. Elmentünk a központi könyvesüzletbe. Ez lesz a mai szemináriumtermem.


Rosa Mariaval együtt.


A könyvesbolt alkalmazottaival együtt.

Ezelőtt három évvel tartottam utoljára előadást Barcelonában, sokan eljöttek most is. A szemináriumot a bolt alagsorában tartottuk meg, amely elég hosszú és keskeny volt. Sokan lábon álltak vagy a füldön ültek, hogy beférjenek arra a helyre. A hely kb. 100 személynek volt előkészítve, de ma kb. 250-en jöttek el ide. Kissé félelmetes arra gondolni, hogy mi lett volna ott, ha baleset történik…

Három évvel ezelőtt a szemináriumot egy másik könyvesboltban tartottuk meg, de úgy éreztem, hogy ez alkalommal sokkal nagyobb volt az érdeklődés irántam és a vízkristályok iránt. A mai szeminárium fényt vetett arra, hogy a film hatása elérkezett Spanyolországba is.

Toppage* 2006. szeptember 4 Újabb utazás

Újabb egy hónapos utazásra indultam, október 3.-áig egy újabb repülőjeggyel, a world tickettel. Vajon hány ilyen jegyet használtam el az idén? Általában, amikor utazom, a world ticketet használom.
Ennek oka egyrészt az, hogy a meghívnak előadásokat tartani a világ különböző részeire, másrészt pedig a légitársaság jegyrendszere miatt.

A Star alliance, amelynek tagja vagyok, jobb jegyárakat ajánl akkor, amikor a world ticketet használom, mintha külön jegyeket vásárolnék Japán-Európa és Japán-USA között.

Viszont, a world tickettel meg kell állnom 5 különböző helyen és legalább egy éjszakát el kell töltenem ott. Ígyhát, pénzügyi meggondolásból, általában ilyen jegyet veszek és ha éjszakáznom kell azokon a helyeken, valószínű szemináriumot is tudok ott tartani.

Ígyhát ez alkalommal Hollandiába fogok menni, hogy találkozhassak egy dokumentumfilm rendezővel (egy Ester nevű hölggyel, aki két gyermek anyja, az első filmezést már befejezte). Aztán Spanyolországba, Barcelonába és Orensebe, egy-egy szemináriumra mindkét helyen.
Aztán Bécsbe repülök, hogy találkozzam Hansszal, a HadoScannel kapcsolatban, és ezt követi egy szeminárium. Aztán Slovéniába megyek, ahol 2-3 napot pihenek. Azután első alkalommal látogatok Dél-Afrikába, ahol szemináriumokat fogok tartani Cape Townban és Johannesburgban.

Alig várom, hogy Cape Townba érkezzek, ahol meglátogatok majd egy iskolát az EMOTO PROJECTtel kapcsolatban.

Egy dél-afrikai hét után, az USA-ba repülök, Los Angelesbe. Ez a repülés 24 órás lesz. Kissé sok lesz, ezért egy éjszakát Frankfurtban fogok tölteni.

Szeptember 29.-ére meghívtak a Hayhouse kiadó (híres, spirituális könyvek kiadója) megalapítójának, Louise Haynek a 80. születésnapjára.


Louise Hay-jel együtt.

A Hayhouse kiadó adta ki a fotókkal ellátott könyvet, az Üzenet a víztől harmadik kötetét. Torontóban, Kanadában találkoztam Louis-zal, és rajongója lettem. Szép ajándékot készítettem neki születésnapjára. (Bemutatom majd szptember 30.-án)

Tehát, később találkozunk!

Toppage* 2006. szeptember 2-3 Az Aqua oktatók iskolája

Tegnap és ma tartottuk meg az Aqua oktatók iskoláját. Ez a negyedik alkalom.

7 résztvevőnk volt, nem túl sok, valószínű ez azzal magyarázható, hogy túl sokat voltam távol, az óceánon túl. Rosszul érzem magam emiatt.

De a kevés részvevő miatt, az ülésszak tartalmát elküldtük az összes résztvevőnek, személyesen. Sok időnk volt személyes beszélgetésekre.

Dr. Kubota vízkutató, egyike a kezdeti előadóknak, mindig résztvesz az ülésszakokon. Részt vett a vacsorapartin is és érdekes beszélgetéseket folytatott az egyes résztvevőkkel.

A nekem szánt idő alatt, minden hallgató számára elvégeztem egy rövid HadoScan bemutatót. Mindenkit nagyon érdekelt és örültek emiatt.

Hazaka elnök előadásának témája A kristályok tervrajza és az élet tervrajza, mindig könnyeket csal elő a hallgatók szemében. Különösképpen Hibari Misoráról és énekéről, a Like a flow of a Riverről (Mint a víz folyása…) szóló rész fogja meg a hallgatókat leginkább.

Otake úr témája a Víz és a gyógyulás. Ő Hado oktatóként indult, de ugyanakkor nagyon jónak bizonyult az MRA-val való együttműködésben és a Hado vízzel való kezelésben.

A laboratórium főnöke Powerpointban való szerkesztésről beszélt. Ő szintén Hado oktatóként kezdte. De mostanra a hűtőteremben található minden nap, kedvenc kristályait vizsgálva.

Itt láthatják a negyedik Aqua oktatók iskolájának végzettjeit. Mindenkinek csodálatos a mosolya. Még a zárórendezvény után is elidőztek, nem akarva elmenni. Természetesen újra találkozni fogunk mindannyian!

Toppage1923-ban (20 évvel születésem előtt), ezen a napon, egy nagyon erős földrengés (7.9-es erősségű) érintette Kanto környékét Japánban. Mivel földrengés kevéssel ebéd előtt kezdődött, sok házban égett a konyhai tűzhely abban az órában. A föld nagy megremegésével egyidőben a város több része égni kezdett. A tűz még az azt követő napokban is égett Tokyo külvárosaiban. A földrengés 128.000 házat rombolt le az alapokig, és 440.000 ház teljesen leégett. Mindezek felett, a halottak és eltűnt személyek száma meghaladta a 140.000-t.

Elvesztettem anyai nagyapámat, nagynénémet és nagybátyámat ebben a földrengésben. Édesanyám háza a legsúlyosabban érintett környéken állt Tokyo belvárosában, Honjyoban.

Abban az időben édesanyám 15 éves volt és a tokyoi városi Postal Savings Bureaunál dolgozott Marunouchi környékén, ígyhát távol volt a földrengés által súlyosan érintett részektől.

Emlékszem, hogy édesanyám gyarkan mesélt az akkor átéltekről. Egy héttel a csapás után, az embereknek megengedték, hogy elhagyják az evakuált területeket. Visszatért arra a helyre, ahol a háza volt, égő mezőkön és megégett tetemek között, amelyekre igyekezett nem rájuk nézni. Mindig elmékeztetett arra, hogy nézett ki az egész környék. Mikor elérkezett arra a helyre, ahol a háza állt, semmi sem maradt belőle, csak egy gerenda, amelyen ez állt: „Kazu Ishimaru (édesanyám neve), vedd fel a kapcsolatot a chibai rokonokkal. Édesanyádtól”. Miután ezeket a sorokat elolvasta, megértette, hogy legalább édesanyja életben van, és sírni kezdett.

Nem tudom miért, de édesanyám számtalanszor elmesélte nekem ezeket a dolgokat, amint nőttem. Ebből kifolyólag, úgy éreztem, mintha én magam éltem volna át mindazt, amit a Kanto földrengés magával hozott. Egy fajta traumává vált számomra. És elkezdtem erősebben félni a földrengésektől, mint az emberek nagy része.

Ebből kifolyólag, amióta kifejlesztettem a vízkristályok fotózásának tehnológiáját, mind azon gondolkoztam, hogyan használhatnám fel ezt a földrengések előrejelzésére. A víznek kellenne a legérzékenyebbnek lennie a különböző diszharmónikus rezgésekre, amelyeket ő le tud rögzíteni, „regisztrálni”. Ez azt jelenti, hogy ha mi folyamatosan figyelemmel kísérjük a földben levő víz kristályait, elkezdhetjük előrejelezni a földrengéseket a vízkristályokban észlelt zavarok függvényében.

Az augusztus 26.-ai naplóban bevezettem az automatikus fotózás rendszerének gondolatát, és ennek egyik indoka ez a személyes terv.

A Katasztrófamegelőzés Nemzeti Napjának ünnepélyes megemlékezésére, nagyapám, nagynéném és nagybátyám tiszteletére, elhatároztam, hogy tökéletesítem ezt a tehnológiát.


Látkép a repülőből Honjyo, a legérintettebb környék felett

Toppage


az oldal felső része

első oldal


::::::::::Copyright(c)2003 Masaru Emoto All Rights Reserved::::::::::